Systemy transportujące sprawiają, że surowce lub inne substancje wejściowe oraz produkty końcowe lub inne substancje wyjściowe docierają lub opuszczają linię produkcyjną we właściwym czasie i w idealnym stanie. Ponadto stosowane w branży spożywczej maszyny i urządzenia transportujące muszą sprostać dodatkowym wyzwaniom w zakresie higieny i bezpieczeństwa. Jest to niezbędne, aby uniknąć zanieczyszczenia i aby zapewnić łagodny transport na różnych etapach produkcji. Zespoły inżynierów firmy Vekamaf mają wielobranżowe doświadczenie w dziedzinie maszyn i urządzeń do przenoszenia stosowanych w szerokim zakresie różnych procesów produkcyjnych. Pracujemy we współpracy z najbardziej innowacyjnymi dostawcami urządzeń do transportu i przenoszenia, którzy są w stanie zagwarantować spełnienie wymagań naszych klientów w najbardziej ekonomiczny i efektywny sposób. Niezależnie, czy wymagane jest przenoszenie proszków lub lepkich płynów w obrębie linii produkcyjnej, czy też niezbędne są systemy obsługi palet w procesie pakowania, magazynowania i składowania prowadzonym na dużą skalę, możemy doradzić najbardziej odpowiednie produkty i technologie, które zapewnią bezproblemowe włączenie w istniejące systemy.
Czytaj dalejZbiorniki Adelpi o pojemności od 20 do 240 l z wysokiej jakości materiałów (stal nierdzewna...
Produkcja kremów, sosów, ragout, mieszanek gotowych do pieczenia i gotowych produktów wymaga etapów mieszania, ogrzewania...
Cukier puder jest głównym składnikiem wielu wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Dla mniejszych producentów zakup gotowego...
Tworzenie wysokiej jakości smacznych batonów kruchych i podobnych produktów wymaga uważnego gotowania o stałych parametrach....
Przy transporcie ciastek, herbatników i podobnych produktów od pieczenia do pakowania wymagana jest delikatność. Najnowsza...
Warstwowe układanie herbatników przed pakowaniem jest metodą powszechnie stosowaną dla mniejszej skali lub przy produktach...
Kociołki i mieszalniki do sosów tradycyjnie projektuje się pod jeden konkretny proces. Oznacza to, że...
Kotły wsadowe często nie oferują wszechstronności, a ich wydajność i jakość produkcji przy niższym poziomie...
Zestawienie urządzeń procesowych w działającą linię do produkcji wyrobów na bazie biszkoptu (takich jak rolada...
Powlekanie ziaren lub orzechów lukrem jest procesem powszechnie stosowanym przy wytwarzaniu wielu produktów piekarniczych, jednakże...
Pakowanie flow-pack w konfiguracji poziomej jest sprawdzonym rozwiązaniem pakowania herbatników i podobnych wyrobów piekarniczych. Jednakże...
Obrócenie zpaletyzowanego ładunku może być wydajniejszym sposobem na wymianę palety niż konwencjonalne uniesienie i przytrzymanie....
Nasi inżynierowie mają doświadczenie w doradzaniu w zakresie wszystkich aspektów transportu proszków, w tym w obsłudze ładunków pakowanych luzem. Dysponujemy ofertą szerokiej gamy zaworów, w tym zaworów (zasuw) nożowych, celkowych i rolkowych, które sprawdzą się w systemach dostarczania proszku o każdej skali i każdym stopniu złożoności.
Do pomieszczeń czystych lub higienicznego podawania proszków i materiałów sypkich w przemyśle spożywczym oferujemy szereg ręcznych i automatycznych zaworów przysłonowych z częściami w kontakcie z żywnością z certyfikatem FDA, a jednocześnie o szybkim i łatwym czyszczeniu i obsłudze w sposób higieniczny. Dostępna jest również szeroka gama przenośników podciśnieniowych przeznaczonych specjalnie do środowisk o wysokim poziomie higieny takich jak produkcja żywności, a także usługi pełnej instalacji i wsparcia projektów w skomplikowanych sytuacjach.
Doświadczenie firmy Vekamaf obejmuje również maszyny do owijania folią, w tym odpowiednie do procesów o każdej wydajności owijarki ręczne, półautomatyczne i w pełni zautomatyzowane. Pozwalają one szybko i higieniczne zapakować ładunki w celu zabezpieczenia na czas przechowywania i transportu. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z technologii transportu w branży spożywczej. Pomagamy zakładom produkcyjnym w zwiększeniu wydajności transportu substancji z jednoczesnym zachowaniem wysokich standardów higieniczności i zmniejszeniem czasu przestojów. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!