Mieleniem nazywamy operacje redukcji wielkości cząstek w przetwórstwie żywności, takie jak kruszenie, mielenie, granulowanie, ścieranie i krojenie w kostkę. Głównymi czynnikami określającymi optymalny wybór odpowiedniego sprzętu są: rodzaj produktu, pożądany rozkład wielkości cząstek i wydajność produkcji. W firmie Vekamaf oferujemy łatwy dostęp do szerokiej gamy rozwiązań zdolnych sprostać Państwa wymaganiom odnośnie mielenia żywności. Do rozwiązań tych należą urządzenia do mielenia czekolady i kawy, przemysłowe młyny spożywcze do produkcji mąki z pszenicy i innych ziaren, urządzenia mielące do proszków i past, krajalniki, ścieraczki i granulatory.
Czytaj dalejProdukty proszkowe mają tendencję do sklejania się podczas suszenia próżniowego. Jest to dodatkowy etap w...
Cukier puder jest głównym składnikiem wielu wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Dla mniejszych producentów zakup gotowego...
Wiele procesów cukierniczych i piekarskich wymaga równomiernego zmielenia składników typu orzechy, nugat, ciasteczka, czekolada i...
Powlekanie ziaren lub orzechów lukrem jest procesem powszechnie stosowanym przy wytwarzaniu wielu produktów piekarniczych, jednakże...
Powlekane draże i drażetki, takie jak migdały Jordan Almonds lub cukierki w twardej skorupce są...
Figurki czekoladowe są popularnym produktem, który uzyskuje dobrą sprzedaż pod warunkiem nieskazitelnego wyglądu. Dla mniejszych...
Figurki z czekolady są dla producentów słodyczy kluczowym rynkiem, pozwalającym na wprowadzenie wielu produktów sezonowych...
Wykonywanie zygzaków, fal lub pętli na oblewanych produktach. Dekorowanie czekoladek oblewanych DC JAZZ firmy Hacos...
Rozformowanie w produkcji czekolad jest zazwyczaj wąskim gardłem. To ograniczenie można łatwo usunąć, stosując odrębną...
Zautomatyzowany depozytor, który może odlewać masę do form lub dekorować powierzchnie ciekłą czekoladą dzięki nowoczesnej...
Technologia one-shot opiera się na zsynchronizowanym wtryskiwaniu do formy nadzienia i otoczki, a stosowane urządzenie...
Technologia one-shot opiera się na zsynchronizowanym wtryskiwaniu do formy nadzienia i otoczki, a stosowane urządzenie...
Czy szukasz właściwego sprzętu mielącego dla swojego procesu produkcji spożywczej? Oferujemy zróżnicowany asortyment dostosowanych do Państwa wymagań wyspecjalizowanych urządzeń do mielenia. Wśród maszyn dla przemysłu czekoladowego znajdują się linie do mielenia miazgi kakaowej, dwuwalcowy wstępny rozdrabniacz do czekolady, rozdrabniacze trzy- i pięciowalcowe, rozdrabniacze schładzane i mieszalniki do mas czekoladowych. Oferowane są także poziome i pionowe młyny kulowe do rozdrabniania czekolady oraz młyny przesiewające do ziaren kakaowych.
W naszej ofercie znajdziecie także Państwo kompletne linie do produkcji ciągłej i periodycznej produktów czekoladowych typu bean-to-bar („od ziarna do batonu”) o wydajnościach od skali laboratoryjnej do 200 kg. Zachęcamy do zapoznania się z naszymi urządzeniami do przetwarzania kawy, takimi jak młyny i młynki do ziaren kawy dla przemysłu lub pracowni, młyny walcowe, młotkowe i kamienne do ziaren kawy i moździerze do ubijania kawy.
Nasz wybór wyspecjalizowanych maszyn do mielenia obejmuje korundowy młyn tarczowy do mielenia na mokro i mielenia lepkich produktów spożywczych, ultra-drobno mielące młyny palcowe do produktów wilgotnych, oleistych i tłustych, drobno mielący młyn do rozdrabniania substancji miękkich, młyny koloidalne do wytworzenia emulsji drobnoziarnistych, młyny strumieniowe lub z klasyfikacją pneumatyczną do ultra-drobnego mielenia oraz młyny młotkowe do rozdrabniania i kruszenia. Prezentujemy sprzęt do mielenia produktów spożywczych, takich jak cukier, zioła i przyprawy.
Mieszalniki i ugniatarki do receptur na bazie cukru, urządzenia do ścierania orzechów oraz maszyny do cięcia w kostkę, a także tarki do sera. W ofercie znajdziecie Państwo także maszyny do krojenia warzyw i rozdzielania mrożonek. Naszym celem jest udzielanie naszym klientom najlepszych w dziedzinie porad dotyczących technologii mielenia w branży spożywczej. Nasi inżynierowie pomagają zakładom przetwarzającym żywność udoskonalić higienę i jakość produktu końcowego oraz ulepszyć niezawodność linii produkcyjnych. Ściśle współpracujemy z siecią wybranych międzynarodowych partnerów, co gwarantuje, że nasi inżynierowie są na bieżąco z najnowszymi technologiami rozdrabniania poprzez mielenie. Zaprezentowane na tych stronach pozycje to tylko wybrane spośród oferowanych przez naszych partnerów urządzenia mielące do przetwarzania żywności. W celu uzyskania dalszych informacji lub pomocy prosimy o kontakt z nami.