Dekorowanie, polegające na dodaniu elementów wykończenia i ozdób ze składników spożywczych, stanowi w przemyśle cukierniczym i piekarskim kluczowy etap uzyskiwania produktów końcowych o wysokiej jakości. Urządzenia dekorujące korzystają z szerokiej gamy składników i nanoszą je na różne dekoracyjne sposoby, upiększając produkt przed skierowaniem go do pakowania końcowego. Niektóre urządzenia są zaprojektowane do korzystania ze składników takich jak dżemy, sosy, karmele i kremy i nakładania ich na inne produkty w formie dekoracyjnego wykończenia. W innych procesach dekorowania używane są składniki, które po uformowaniu w kształty są w odrębnym procesie nakładane na produkt końcowy.
Wieloletnie doświadczenie firmy Vekamaf w tematyce branży piekarskiej i cukierniczej sprawia, że będziemy w stanie doradzić naszym klientom przy wyborze spośród najnowszych technologii urządzeń dekoracyjnych. Nasi inżynierowie pozwalają nam dokładnie zrozumieć wyzwania związane z dekoracją Państwa produktów, a dzięki współpracy z najbardziej innowacyjnymi producentami sprzętu na świecie zawsze jesteśmy w stanie zaoferować najnowocześniejsze osiągnięcia z zakresu wysokiej wydajności i energooszczędności. Nasze produkty są przystosowane do bezproblemowej pracy po włączeniu jako część istniejących linii produkcyjnych i zapewniają szybki zwrot z inwestycji.
Czytaj dalejZbiorniki Adelpi o pojemności od 20 do 240 l z wysokiej jakości materiałów (stal nierdzewna...
Skuteczność kiełkowania nasion zależy od takich czynników jak rodzaj nasion, stopień czystości, a w szczególności...
Każda odmiana nasion ma swoje optymalne warunki wzrostu - temperaturę, oświetlenie oraz cykl dnia i...
Cukier puder jest głównym składnikiem wielu wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Dla mniejszych producentów zakup gotowego...
Powlekanie ziaren lub orzechów lukrem jest procesem powszechnie stosowanym przy wytwarzaniu wielu produktów piekarniczych, jednakże...
Powlekane draże i drażetki, takie jak migdały Jordan Almonds lub cukierki w twardej skorupce są...
Figurki czekoladowe są popularnym produktem, który uzyskuje dobrą sprzedaż pod warunkiem nieskazitelnego wyglądu. Dla mniejszych...
Figurki z czekolady są dla producentów słodyczy kluczowym rynkiem, pozwalającym na wprowadzenie wielu produktów sezonowych...
Wykonywanie zygzaków, fal lub pętli na oblewanych produktach. Dekorowanie czekoladek oblewanych DC JAZZ firmy Hacos...
Rozformowanie w produkcji czekolad jest zazwyczaj wąskim gardłem. To ograniczenie można łatwo usunąć, stosując odrębną...
Zautomatyzowany depozytor, który może odlewać masę do form lub dekorować powierzchnie ciekłą czekoladą dzięki nowoczesnej...
Technologia one-shot opiera się na zsynchronizowanym wtryskiwaniu do formy nadzienia i otoczki, a stosowane urządzenie...
Doradzamy w zakresie najnowszych technologii nakładania, a ponadto posiadamy w ofercie maszyny przystosowane do dekoracji z dużą prędkością i wysoką dokładnością, pracujące z użyciem trudnych w obróbce mas, takich jak dżemy, karmel i toffi, a także płynna czekolada, kremy i inne masy na bazie tłuszczu. Mogą one operować bezpośrednio na końcowym produkcie lub pracować oddzielnie, z połączeniem w późniejszym procesie.
W celu wykonywania skomplikowanych dekoracji firma Vekamaf oferuje szeroką gamę maszyn do formowania i dekorowania szablonowego. Możliwość wytwarzania skomplikowanych kształtów i kompozycji oraz szybka zmiana rodzaju dekoracji czynią maszyny tej serii idealnym wyborem do produkcji seriami lub procesów wieloprzebiegowych. Dekoratory do bezpośredniego wielodyszowego ozdabiania czekoladą o wysokiej wydajności pozwalają na szybkie dodawanie zygzaków, pętelek i innych wzorów bezpośrednio na oblewanych produktach. Na koniec jesteśmy również w stanie doradzać w zakresie sprzętu uzupełniającego, takiego jak maszyny do rozformowywania i ekstrudery.
Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii dekorowania w produkcji spożywczej. Umożliwiamy ulepszenie atrakcyjności wizualnej wyrobów wytwarzanych na liniach produkcyjnych, jednocześnie podnosząc szybkość i wydajność bez kompromisów względem jakości. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!