Stały | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

W każdym niemal procesie produkcji spożywczej, wymagającym posługiwania się w łańcuchu surowców substancjami stałymi ważne jest takie dobranie urządzeń, aby oferowały one niezawodność i wszechstronność, a jednocześnie pozwalały przenosić i podawać spożywcze surowce w stanie sypkim z właściwą skutecznością. Maszyny do przenoszenia substancji sypkich obejmują rozwiązania do przechowywania, urządzenia do przenoszenia substancji stałych w obrębie obszarów produkcyjnych, procesy produkcyjne typu mielenie, rozdrabnianie i siekanie oraz sprzęt do pakowania produktów pośrednich i końcowych oraz ich owijania i magazynowania. Ponadto w branży spożywczej występuje zapotrzebowanie na urządzenia do produkcji lub obróbki końcowej na dużą skalę, w których masy stałe są poddawane procesom wymagającym pieczenia, parowania, konserwacji lub puszkowania. W firmie Vekamaf pracują mający wiele lat doświadczenia w branży spożywczej inżynierowie zajmujący się doradzaniu klientom w wyborze najnowszych maszyn do przenoszenia i przetwarzania substancji w formie stałej. Współpracujemy z wieloma najbardziej innowacyjnymi dostawcami na rynku, dzięki czemu możemy dostarczyć naszym klientom najlepsze rozwiązania dla specyficznych potrzeb z zakresu przetwarzania i przemieszczania surowców i substancji stałych/sypkich. Jesteśmy w stanie przeanalizować wymagania klienta i udzielić zaleceń w zakresie wyboru rozwiązań dających się bezproblemowo włączyć w istniejące środowisko produkcyjne, a jednocześnie oferujących najnowsze technologie produkcyjne.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 201 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Mieszalnik do procesów termicznych dla piekarń i gastronomii

Mieszalnik do procesów termicznych dla piekarń i gastronomii

Produkcja kremów, sosów, ragout, mieszanek gotowych do pieczenia i gotowych produktów wymaga etapów mieszania, ogrzewania...

Wielofunkcyjny robot kuchenny do gotowania dań gotowych o różnych konsystencjach

Wielofunkcyjny robot kuchenny do gotowania dań gotowych o różnych konsystencjach

W branży przygotowywania żywności opracowywanie i produkcja receptur dań gotowych można znacząco usprawnić poprzez łączne...

Łatwy w użyciu robot kuchenny do sosów i past gastronomicznych

Łatwy w użyciu robot kuchenny do sosów i past gastronomicznych

Zastosowanie automatycznego, wielofunkcyjnego robota kuchennego przy opracowywaniu i produkcji sosów i past gastronomicznych wysokiej jakości...

Robot kuchenny do produkcji dżemów owocowych do wypieków

Robot kuchenny do produkcji dżemów owocowych do wypieków

Przy produkcji piekarniczej wiele ciast jest zdobionych lub nadziewanych dżemami owocowymi. Samodzielne przygotowywanie dżemów według...

Wielofunkcyjny przemysłowy robot kuchenny do produkcji past owocowych o wysokiej zawartości cukru

Wielofunkcyjny przemysłowy robot kuchenny do produkcji past owocowych o wysokiej zawartości cukru

Przy opracowywaniu i produkcji past owocowych o wysokiej zawartości cukru zastosowanie zaawansowanego robota kuchennego pozwoli...

Kociołek próżniowy do zagęszczania sosów, przecierów i puree

Kociołek próżniowy do zagęszczania sosów, przecierów i puree

Podczas przygotowywania dań gotowych istotnym etapem wielu receptur jest zagęszczanie produktów do wytworzenia sosów, aromatów,...

Mały młynek do cukru klasy podstawowej

Mały młynek do cukru klasy podstawowej

Cukier puder jest głównym składnikiem wielu wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Dla mniejszych producentów zakup gotowego...

Kociołek klasy podstawowej do produkcji batonów chrupkich

Kociołek klasy podstawowej do produkcji batonów chrupkich

Tworzenie wysokiej jakości smacznych batonów kruchych i podobnych produktów wymaga uważnego gotowania o stałych parametrach....

Automatyczna linia transportująca do ciastek

Automatyczna linia transportująca do ciastek

Przy transporcie ciastek, herbatników i podobnych produktów od pieczenia do pakowania wymagana jest delikatność. Najnowsza...

Grawitacyjny podajnik do herbatników

Grawitacyjny podajnik do herbatników

Warstwowe układanie herbatników przed pakowaniem jest metodą powszechnie stosowaną dla mniejszej skali lub przy produktach...

Przemysłowy kocioł próżniowy

Przemysłowy kocioł próżniowy

Kotły wsadowe często nie oferują wszechstronności, a ich wydajność i jakość produkcji przy niższym poziomie...

Nadziewarka dla przemysłu piekarniczego

Nadziewarka dla przemysłu piekarniczego

Dla uzyskania właściwej barwy, smaku i struktury gotowego wyrobu, krem i inne nadzienia muszą być...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA

Nie jesteś pewien czego szukasz?

       
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologia przetwarzania i transportowania substancji stałych w produkcji spożywczej

Doświadczenie firmy Vekamaf obejmuje wszelkie aspekty przechowywania, składowania i przenoszenia składników stałych, w tym przechowywanie w silosach oraz systemy opróżniania silosów, przenośniki podciśnieniowe oraz systemy zaworów ręcznych i sterowanych. W przypadku gotowych produktów lub przetwarzania składników służymy radą przy wyborze spośród gamy urządzeń i systemów do pakowania w worki, torebki, puszki, saszetki oraz serii najnowszych, w pełni zautomatyzowanych systemów paletyzacji i magazynowania. Posiadamy duże doświadczenie w zakresie urządzeń do przetwarzania i transportu specjalistycznych i delikatnych surowców i produktów stałych takich jak kakao, kawa oraz przyprawy. Vekamaf może dostarczyć produkty spośród pełnej gamy maszyn do mielenia, rozdrabniania i siekania oraz urządzeń do prażenia, liofilizacji i tłoczenia na zimno, zaprojektowanych specjalnie pod względem możliwości wydobycia ze składników ich pełnego smaku i aromatu. Do urządzeń do przetwarzania żywności w formie stałej zaliczają się rozdrabniacze, maszyny do mielenia, ścierania i młyny. Jesteśmy w stanie służyć poradą w przypadku produkcji na każdą skalę, od maszyn o mniejszej skali do produkcji detalicznej po skalę przemysłową z liniami produkcyjnymi 24/7 o dużej wydajności. Jako uzupełnienie sprzętu do realizacji fizycznych procesów przetwórczych możemy także doradzić w zakresie różnorodnych urządzeń do badań i kontroli dla celów bezpieczeństwa i kontroli jakości. Wśród nich znajdują się systemy kontroli rentgenowskiej, systemy wykrywaczy metali, wagi kontrolne i wiele innych. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z technologii transportu i obsługiwania składników stałych w branży spożywczej. Pomagamy zakładom produkcyjnym w poprawie jakości procesów przenoszenia i transportu bliskiego składników i produktów w stanie stałym, a także zwiększeniu szybkości i wydajności ich linii produkcyjnych. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!