Rozdrabniacz wstępny jest powszechnie stosowany do rozdrabniania i skalowania kryształów cukru w partii czekolady.
Rozdrabniacze wstępne do czekolady Two Roll firmy Doyal Duyvis Wiener są dostosowane do maksymalnej optymalizacji produkcji, przeznaczone do rozdrabniania i skalowania kryształków cukru do rozmiaru w przedziale 120 – 180 mikronów. Niezmiernie trwałe i odporne na zużycie, ze specjalnie zaprojektowanym elementami składowymi: sterowaniem hydraulicznym, regulacją szczeliny, technologią napędu. Produkcja wstępnie zmielonych partii czekoladowych nie wymaga wysiłku i zapewnia gotowość do kolejnych procesów rozdrabniania.
Royal Duyvis Wiener to firma założona w 1885 r., specjalizuje się w inżynierii, produkcji i instalacji maszyn do przetwarzania kakao i czekolady. Dzięki doskonałej technice i personelowi Royal Duyvis Wiener posiada imponujący wkład w zakresie dostarczania innowacyjnych rozwiązań dla przemysłu. Firma została uznana na całym świecie za innowacyjnego producenta i dostawcę maszyn do produkcji kakao oraz czekolady – pojedyncze urządzenia lub kompletne linie pod klucz. Jest cenionym partnerem zarówno dla sektora kakao, czekolady, jak i lodów, piekarnictwa, słodyczy.
Firma F.B. Lehmann, założona w 1834 r. i połączona w roku 2010 z Royal Duyvis Wiener jest znana z maszyn do czyszczenia ziarna, prażenia, pionowych urządzeń mielących, jak również unikalnych maszyn do rafinowania. Fabryka jest zlokalizowana w Aalen (Niemcy).
Połączone know-how Duyvis, Wiener i Lehmann zapewnia utrzymanie wysokiej jakości, jak również doskonałego poziomu obsługi, którego można oczekiwać przy połączeniu firm, mających razem ponad 300 lat doświadczenia.