Instalacja linii do produkcji czekolady pracującej w sposób jednostajny i wydajny może być niełatwym zadaniem, w szczególności gdy poszczególne urządzenia pochodzą od różnych dostawców.
Linia przetwarzająca „Bean to bar” firmy JAF INOX obejmuje wszystkie podstawowe urządzenia niezbędne do uzyskania świetnej w smaku czekolady z ziaren kakao. Jej wydajność to 200 kg na jedną szarżę. Stanowi ona idealny wybór dla producentów czekolady szukających sposobu poprawy wydajności i skuteczności produkcji.
W skład linii „Bean to bar” wchodzi maszyna segregująca o wydajności 60 kg/godz., prażalnik cylindryczny, chłodnica do kakao, ciągły młyn przesiewający oraz młyn nożowy o wielkości wsadu 30 kg. Ponadto linia obejmuje rozdrabniacz pięciowalcowy o wymiarach 200 x 500 mm ze schładzaczem, automatyczny podajnik o wydajności 100 kg/godz., konsza jednowałowa o wydajności 200 kg/godz., elastyczna maszyna do temperowania, elastyczne narzędzie do kroplowania oraz tunel chłodzący o wymiarach 10 m x 60 cm.
KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA:
Firma Jaf Inox stanowiąca część koncernu Royal Duyvis Wiener Group to producent zaawansowanych urządzeń do przetwarzania czekolady na mniejszą skalę. |