Opracowywanie nowych produktów, wytwarzanie specjalnych gatunków czekolady, badania laboratoryjne oraz własna produkcja wymagają maszyn do wytwarzania czekolady zdolnych pracować z niską wydajnością.
Linia przetwarzająca „Bean to bar” firmy JAF INOX o wydajności 10 kg obejmuje wszystkie urządzenia niezbędne do uzyskania świetnej w smaku czekolady z ziaren kakao. Jest ona idealnym rozwiązaniem dla małych partii, produkcji małoskalowej, prób laboratoryjnych oraz dla sklepów z czekoladą pragnących własnoręcznie wytwarzać doskonałe produkty.
Linia „Bean to bar” obejmuje stół segregacyjny o wymiarach 180 x 80 cm, prażalnik cylindryczny o pojemności 10 kg, pięciopoziomowy młyn przesiewający z cyklonem o wydajności 10 kg/godz., wsadowy młyn nożowy o wielkości wsadu 10 kg, rozdrabniacz pięciowalcowy o wymiarach 120 x 200 mm z chłodnicą i automatyczny układ podający o wydajności 30 kg/godz. Jest ona także wyposażona w konszę jednowałową o wielkości wsadu 10 kg, kompaktową maszynę temperującą o pojemności 8 kg oraz tunel chłodzący o wymiarach 5 m x 30 cm z pośrednią wymianą ciepła.
KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA:
Firma Jaf Inox stanowiąca część koncernu Royal Duyvis Wiener Group to producent zaawansowanych urządzeń do przetwarzania czekolady na mniejszą skalę. |