Ciasta do chlebów specjalnych wymagają wałkowania ciasta na warstwy o różnej grubości, które będą następnie formowane w rolady, paluszki chlebowe, podkłady do pizzy oraz chleb focaccia. Ciasto ptysiowe na eklerki i ptysie z kremem wymaga zawartości dodatkowej ilości wody, aby było wystarczająco elastyczne. Powstająca przy pieczeniu para wodna wzmaga efekt rośnięcia ciasta.
Automatyczna wałkownica Trivi-Z idealnie się sprawdzi do realizacji receptur na ciasto gładkie, które nie wymaga smarowania tłuszczem. Maszyna jest wyposażona w nawilżacz zaprojektowany do pracy z produktem zawierającym ponad 75% wody. Maszyna pozwala na wałkowanie ciasta na różne grubości.
Ta wałkownica do ciasta zwykłego daje się dostosować do potrzeb klientów. Jej zadaniem jest automatyczne wałkowanie ciasta na wiele różnych produktów wytwarzanych w skali przemysłowej. Może ona przygotowywać ciasto na paluszki chlebowe, pizzę, chleb focaccia, ciabatty, bagietki, podpłomyki, chleb pieczony w formie, przekąski i inne.
KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA
Trivi is an Italian company specialized in the manufacturing of a full range of machinery and equipment for the production of puff pastry, croissants, pizza, breadsticks, bread, flatbread and cakes.
Nazwa pliku | Rodzaj pliku | Rozmiar pliku |
---|---|---|
Trivi_Presentazione_BREAD_GENERAL.pdf |
![]() |
4.84 MB |
Trivi_Presentazione_BREAD_PRODUCT_LAY.pdf |
![]() |
1.83 MB |