Formowanie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Maszyny i urządzenia do formowania słodyczy pobierają zmieszane składniki receptury i formują je w odpowiedni kształt, podając je do następnego etapu procesu. Składniki produktów cukierniczych można formować praktycznie w dowolnym kształcie lub rozmiarze, a dzięki nowoczesnym maszynom można szybko i łatwo dostosować i modyfikować wzorce formowania między zmianami brygad lub partii. Formowanie może odbywać się w postaci indywidualnie ukształtowanych porcji, produkcji ciągłych pasm lub tabliczek, tworzenia pigułek/tabletek lub łączenia składników w batony lub porcje o podobnym kształcie.

Firma Vekamaf dysponuje wieloletnim doświadczeniem w zakresie doradztwa dla branży cukierniczej i piekarskiej w tematyce najnowszych technologii formowania. Współpracujemy z najbardziej innowacyjnymi na świecie producentami maszyn formujących, dzięki czemu zawsze jesteśmy w stanie zaoferować rozwiązania technologiczne poprawiające wydajność, obniżające koszty i utrzymujące lub zwiększające jakość produktu. Możemy wspomóc Państwa w doborze sprzętu, który będzie bezproblemowo współpracował z Państwa istniejącą linią produkcyjną, lub też doradzić w temacie stworzenia nowych, dedykowanych linii, które pozwolą w najwyższym stopniu skorzystać z możliwości ograniczenia zużycia energii i zwiększenia wszechstronności produkcji.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 34 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Tabletkarka do małych i średnich partii produkcyjnych

Tabletkarka do małych i średnich partii produkcyjnych

PROTAB™ 300, to rotacyjna tabletkarka odpowiednia do prac badawczo-rozwojowych oraz produkcji małych i średnich partii....

Tunel do mrożenia IQF

Tunel do mrożenia IQF

Tunele bazujące na zasadzie zamrażania produktów w stanie fluidalnym wprowadziły już wiele lat temu nową...

Zamrażarka kontaktowa

Zamrażarka kontaktowa

Urządzenia do mrożenia pracujące w sposób tradycyjny to zwykle  dużych rozmiarów tunele lub spirale, w...

Zamrażarka uderzeniowa (impingement)

Zamrażarka uderzeniowa (impingement)

Podstawowym problemem w procesie zamrażania są zmiany jakościowe wynikające z dehydratacji, działania dużych kryształów na...

Monoblokowa napełniarka i kapslownica

Monoblokowa napełniarka i kapslownica

Producenci, którzy posiadają oddzielne stacje napełniania i zamykania, mogą doświadczyć niższej wydajności z powodu wydłużonego...

Zamrażarka spiralna Easy Freeze

Zamrażarka spiralna Easy Freeze

Mrożenie wielkotonażowe wymaga zwykle zaangażowania urządzeń znacznych rozmiarów zajmujących dużą powierzchnię produkcyjną. Wymóg wysokiej wydajności...

Liniowa, monoblokowa napełniarka/kapslowarka

Liniowa, monoblokowa napełniarka/kapslowarka

W wielu procesach w branży spożywczej, chemicznej i kosmetycznej wymagane jest szybkie, dokładne i niezawodne...

Napełniarka z przepływomierzem

Napełniarka z przepływomierzem

Przy większej produkcji spożywczej, niespożywczej i kosmetycznej, gdzie wymagana jest dokładność i szybkość napełniania, konieczne...

Kompaktowa napełniarka monoblokowa

Kompaktowa napełniarka monoblokowa

Napełnianie i kapslowanie butelek i pojemników w branży spożywczej, chemicznej i kosmetycznej z użyciem odrębnych...

Kapslowarka jednogłowicowa

Kapslowarka jednogłowicowa

Do indywidualnego zamykania butelek o pojemności do 30 litrów w produkcji na mniejszą skalę wymagana...

Napełniarka sterowana serwomechanizmami

Napełniarka sterowana serwomechanizmami

Do napełniania spożywczych i nieżywnościowych produktów ciekłych o wysokiej skłonności do pienienia lub wysokiej lepkości...

Kapslowarka wielogłowicowa

Kapslowarka wielogłowicowa

Do realizacji zamykania butelek o pojemności do 2,5 dm3 w niezależnym etapie wymagana jest solidna...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologia formowania wyrobów cukierniczych i spożywczych

Firma Vekamaf dysponuje szeregiem najnowocześniejszych maszyn do nakładania czekolady, które można dobrać do każdego środowiska produkcyjnego. Należą do niego urządzenia od elastycznych depozytorów o małej wydajności przeznaczonych do produkcji partiami z funkcją szybkiej zmiany parametrów do depozytorów o wysokiej wydajności do pracy w cyklu ciągłym, które oferują wyższą energooszczędność i maksymalną niezawodność.Oferujemy także maszyny do nakładania pozwalające wytwarzać szeroką gamę nadziewanych i litych wyrobów czekoladowych, w tym najwyższej jakości delikatnych produktów wytwarzanych małymi partiami.

Wszystkie maszyny są zaprojektowane w sposób umożliwiający ich szybkie i łatwe czyszczenie w celu utrzymania standardów higieny i skrócenia czasu przestojów na rutynowe czyszczenie lub zmianę produktu. W celu wytwarzania batonów i tabliczek z wielu składników możemy zaoferować pełną gamę urządzeń do formowania pasm, które dzięki możliwości pracy z od 1 do 3 pasm mieszanek składników mogą realizować najbardziej skomplikowane receptury. Nasz asortyment wysokowydajnych maszyn do cięcia pasm i tabliczek pozwoli zwiększyć wydajność formowania batonów, pasków i innych kształtów produktów końcowych. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji.

Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii formowania dla branży spożywczej. Pomagamy w poprawie efektywności i wszechstronności linii produkcyjnych wyrobów cukierniczych z jednoczesnym zachowaniem lub podniesieniem jakości gotowego produktu i obniżeniem kosztów zużycia energii. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!