Maszyny i urządzenia do produkcji żywności pracujące w cyklu ciągłym to te zaprojektowane do pracy w sposób ciągły i nieprzerwany, do 24 godzin dziennie przez 7 dni w tygodniu. W celu utrzymania przy produkcji ciągłej w sektorze spożywczym wysokiej jakości produktu wymagana jest niezawodność, elastyczność na wysokim poziomie oraz najwyższa wydajność.
Kluczowym elementem przy wyborze dowolnego wyposażenia produkcyjnego pracującego w trybie ciągłym jest ograniczenie przestojów do minimum. Kluczowy jest wybór odpowiednich produktów, które pozwolą Państwa zakładom pracować z maksymalną wydajnością, a nowoczesne technologie umożliwią szybkie przejście na inną recepturę, sprawne czyszczenie i wyższą jakość niż kiedykolwiek wcześniej.
Posiadamy szerokie doświadczenie z urządzeniami produkcyjnymi do pracy w cyklu ciągłym. Nasi specjaliści z branży spożywczej pomogą Państwu w wyborze odpowiedniej technologii, która pozwoli odnieść maksymalną korzyść dla Państwa procesu, a następnie doradzić dostawców, którzy będą w stanie dostarczyć sprzęt o wymaganych parametrach. Współpracując z Państwem możemy zagwarantować bezproblemowe zintegrowanie zakupionych maszyn do produkcji ciągłej z istniejącym procesem i aktywne polepszenie niezawodności i wydajności Państwa produkcji.
Czytaj dalejPROTAB™ 300, to rotacyjna tabletkarka odpowiednia do prac badawczo-rozwojowych oraz produkcji małych i średnich partii....
Kapsułkarki z serii AF, to doskonałe rozwiązanie przy produkcji na mniejszą oraz większą skalę. W...
Mieszadło dedykowane do kontenerów IBC. Idealne do mieszania dużych ilości cieczy z cieczą, oleju z...
Tunele bazujące na zasadzie zamrażania produktów w stanie fluidalnym wprowadziły już wiele lat temu nową...
Urządzenia do mrożenia pracujące w sposób tradycyjny to zwykle dużych rozmiarów tunele lub spirale, w...
Podstawowym problemem w procesie zamrażania są zmiany jakościowe wynikające z dehydratacji, działania dużych kryształów na...
Jednym ze sposobów na poprawę zdolności kiełkowania nasion roślin uprawnych i warzywnych jest etap procesu...
Skuteczność kiełkowania nasion zależy od takich czynników jak rodzaj nasion, stopień czystości, a w szczególności...
Stacje hodowlane pracują nad poprawą zdolności wysiewu nasion, ale brak właściwego procesu czyszczenia może mieć...
Każda odmiana nasion ma swoje optymalne warunki wzrostu - temperaturę, oświetlenie oraz cykl dnia i...
Producenci, którzy posiadają oddzielne stacje napełniania i zamykania, mogą doświadczyć niższej wydajności z powodu wydłużonego...
Jednym z produktów podatnych na utlenianie są orzechy, które zawierają kwasy tłuszczowe nienasycone. Producent orzechów...
Specjaliści firmy Vekamaf z branży piekarskiej i cukierniczej służą poradą w zakresie najnowszych serii wytłaczarek i depozytorów do każdego rodzaju mas cukierniczych, w tym mas o wysokiej lepkości jak karmele, oraz zaawansowanych procesów, takich jak nakładanie z dużymi cząstkami.
Możliwa jest dostawa wszystkich systemów do produkcji i podawania czekolady, od przetwarzania surowego ziarna po temperowanie, oblewanie i chłodzenie, a współpraca z producentami urządzeń o każdej skali, za pomocą których można wytwarzać produkty o najwyższej jakości z wysoką wydajnością. Dysponujemy także doświadczeniem w zakresie innych procesów wysoko wydajnej produkcji żywności, w tym procesów specjalistycznych, takich jak suszenie sublimacyjne, suszenie próżniowe i suszenie w podczerwieni. Możemy Państwu pomóc oferując najnowsze systemy oszczędzające energię oraz rozwiązania na tyle delikatne, aby móc pracować z najbardziej wrażliwymi składnikami. Służymy poradami w zakresie systemów magazynowania i podawania składników i produktów gwarantujących, że Państwa linia produkcyjna działająca w trybie ciągłym będzie zawsze otrzymywać właściwe strumienie wejściowe we właściwym czasie. Partnerzy biura Vekamaf oferują szereg systemów pakowania produktów końcowych, od butelkowania i workowania poprzez owijanie, napełnianie, puszkowanie i pakowanie w pudła - wszystkie z nich dostępne dla każdej skali produkcji. Nasi specjaliści ds. kontroli jakości mogą wspomóc Państwa przy wielu aspektach systemów kontroli jakości i testowania bezpieczeństwa dla każdej skali produkcji, w tym rozwiązaniami do ważenia kontrolnego i kontroli poziomu napełnienia oraz systemami i procesami rentgenowskiego wykrywania zanieczyszczeń/ciał obcych i wykrywania metali.
Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z technologii produkcji ciągłej w branży spożywczej. Pomagamy zakładom produkcyjnym zwiększyć prędkość, ilość i jakość ich produktów, a także zwiększyć wydajność i skuteczność oraz obniżyć zużycie energii przez eksploatowane w nich linie produkcyjne. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!