Automatyczna wałkownica do ciasta piekarskiego

Przemysłowe wałkownice do ciasta służą do formowania z surowego ciasta arkuszy o wymaganej w recepturze grubości. Może to być ciasto francuskie na rogale i inne wyroby. Podczas procesu produkt jest wielokrotnie składany na pół, przy czym kąt złożenia musi być zgodny z parametrami dla danego produktu.

Ciągła wałkownica ciasta do ciast francuskich

Wałkownica ciasta TRI-3 firmy Trivi umożliwia składanie ciasta wymaganą liczbę razy. W ten sposób tworzone jest ciasto warstwowe pozwalające uzyskać dłużej zachowujące świeżość rogale, ciasta nadziewane i strucle oraz inne produkty, takie jak paszteciki i bułki z kiełbasą. Maszyna jest wyposażona w dozownik tłuszczu do nakładania warstwy masła/margaryny na powierzchnie ciasta przed zawinięciem.
Wałkownica ciasta daje się dostosować do wymagań klienta odnośnie skali przemysłowej. Jego zadaniem jest przetworzenie bloków ciasta w stan, w którym może być ono bezpośrednio podawane do formowarek produktu. Korzystanie z ekstrudera nie wymaga zmiany ustawień.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Zwija i składa ciasto w skali przemysłowej stosowanej w dużych piekarniach
  • Składa i zawija ciasto pod dwoma zaprogramowanymi kątami
  • Wyposażony w dozownik tłuszczu do nakładania warstwy masła/margaryny
  • Wytwarza ciągłą warstwę ciasta gotową do kolejnych zautomatyzowanych etapów produkcji

 

Trivi is an Italian company specialized in the manufacturing of a full range of machinery and equipment for the production of puff pastry, croissants, pizza, breadsticks, bread, flatbread and cakes.