Wielorzędowy depozytor do czekolady one-shot

Technologia one-shot opiera się na zsynchronizowanym wtryskiwaniu do formy nadzienia i otoczki.

Indywidualna oś obrotu dla każdej dyszy napełniającej

MAXOS firmy Hacos to wielorzędowy depozytor typu one-shot, wyposażony w dużą głowicę napełniającą oraz maksymalnie 4 rzędy dysz. W ten sposób możliwe jest napełnienie całej formy w jednym etapie.
Po szeregowym ustawieniu wielu depozytorów można je połączyć w jedną sieć w celu łatwego zarządzania i wymiany receptur. Depozytor MAXOS jest szczególnie dobrze przystosowany do pracy w kompaktowych liniach formujących serii SAMM NAPO. Są to całkowicie zautomatyzowane linie formujące z poziomymi tunelami chłodzącymi, automatycznym rozformowaniem i opcjonalnym wykończeniem dla produkcji podwójnych trufli.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Bardzo dokładne odmierzanie porcji
  • Łatwy w obsłudze ekran dotykowy
  • Możliwość zamontowania na linii formującej lub wyposażenia w programowany przenośnik taśmowy z ruchem dwuwymiarowym
  • Ogrzewanie i chłodzenie wodne
  • Maszynę można wyposażyć w różne wielkości tłoków

 

Hacos designs, develops, builds and installs machines for chocolate processing. From moulding and tempering to enrobing machines and cooling tunnels, spinning machines, including all peripheral equipment. Hacos specialises in the middle range capacities: Semi-automatic but still very flexible chocolate machines.