Większy, wszechstronny podajnik chłodzący do czekolad

Większy, wszechstronny podajnik chłodzący do czekolad

Wszechstronny układ chłodzenia do produktów oblewanych lub obsypywanych.

Wszechstronne możliwości chłodzenia produktów czekoladowych

Przenośnik EBELT firmy Hacos to chłodzony przenośnik taśmowy do produktów czekoladowych. Ten tunel chłodzący można stosować wraz z oblewarkami HE i ROBY oraz z depozytorami. Można go ustawić na szerokość roboczą w zakresie 320-820 mm.
Cechuje go higieniczna budowa z otwieranymi pokrywami i drzwiczkami bocznymi. Ten przenośnik oferuje wydajność w zakresie między 100 a 500 kg/h oraz elektroniczny panel sterujący z cyfrowym termostatem.
Jest on dostępny w wersjach z chłodzeniem konwekcyjnym do chłodzenia nadzień lub mas czekoladopodobnych oraz z łączonym chłodzeniem konwekcyjnym, radiacyjnym i kontaktowym do zastosowań z prawdziwą czekoladą.
Automatyczne naprowadzanie i napinanie taśmy jest dostępne już w standardowych modelach. Dostępny w wersji z regulowaną przednią częścią podajnika w celu łatwiejszego włączenia w istniejące linie do oblewania.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Wszechstronny system chłodzący
  • Możliwość stosowania wraz z oblewarkami HE i ROBY oraz z depozytorami
  • Higieniczna budowa
  • Wydajność w zakresie od 100 do 500 kg/h
  • Elektroniczny panel sterujący z cyfrowym termostatem

Zastanawiasz się, czy to urządzenie będzie właściwe dla Twojego przedsiębiorstwa? Przeczytaj więcej na temat urządzeń do wytwarzania czekolady lub skontaktuj się z nami, aby dowiedzieć się więcej. Możesz także dowiedzieć się więcej o innych urządzeniach dla przemysłu spożywczego.

Hacos designs, develops, builds and installs machines for chocolate processing. From moulding and tempering to enrobing machines and cooling tunnels, spinning machines, including all peripheral equipment. Hacos specialises in the middle range capacities: Semi-automatic but still very flexible chocolate machines.