Rozdrabniacz do czekolady Three-Roll

Do mieszania, ścierania i mielenia drobnego przy produkcji masy czekoladowej, nadzień oraz szerokiej gamy przetworzonych produktów.

Mieszanie, ścieranie i mielenie drobne z zastosowaniem rozdrabniacza czekolady Three-Roll

Uniwersalny rozdrabniacz czekolady Three-Roll firmy Royal Duyvis Wiener jest dość prostym i najbardziej innowacyjnym rozwiązaniem dla elastycznego procesu produkcji, przeznaczonym do wykonywania wielu zadań w procesie produkcyjnym czekolady. Hydrauliczne rozdrabniacze Three-roll są przystosowane od osiągania optymalnej wydajności w procesie mieszania, ścierania i mielenia drobnego, przy produkcji mas czekoladowych, nadzień oraz produktów przetworzonych.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Elastyczna produkcja
  • Zastosowano w nim najnowocześniejsze napędy i układy sterowania
  • Elastyczna produkcja
  • Robocza szerokość wałków wynosi od 220 mm do 2000 mm
  • Zakres mocy od 1,5 do 90 kW

Royal Duyvis Wiener to firma założona w 1885 r., specjalizuje się w inżynierii, produkcji i instalacji maszyn do przetwarzania kakao i czekolady. Dzięki doskonałej technice i personelowi Royal Duyvis Wiener posiada imponujący wkład w zakresie dostarczania innowacyjnych rozwiązań dla przemysłu. Firma została uznana na całym świecie za innowacyjnego producenta i dostawcę maszyn do produkcji kakao oraz czekolady – pojedyncze urządzenia lub kompletne linie pod klucz. Jest cenionym partnerem zarówno dla sektora kakao, czekolady, jak i lodów, piekarnictwa, słodyczy.

Firma F.B. Lehmann, założona w 1834 r. i połączona w roku 2010 z Royal Duyvis Wiener jest znana z maszyn do czyszczenia ziarna, prażenia, pionowych urządzeń mielących, jak również unikalnych maszyn do rafinowania. Fabryka jest zlokalizowana w Aalen (Niemcy).

Połączone know-how Duyvis, Wiener i Lehmann zapewnia utrzymanie wysokiej jakości, jak również doskonałego poziomu obsługi, którego można oczekiwać przy połączeniu firm, mających razem ponad 300 lat doświadczenia.