Przemysłowa suszarka komorowa do suszenia mięsa biltong

Produkcja wysokiej jakości mięsa typu biltong i podobnych produktów mięsnych może stwarzać problemy z utrzymaniem jakości produktu. Ponadto tradycyjne rozwiązania suszenia wiążą się z wysokimi kosztami. Nowoczesny system z układem zamkniętym nie tylko przyniesie znaczne oszczędności na kosztach energii, lecz również dzięki bardziej wydajnej pracy w niższych temperaturach pozwoli uzyskać produkty najwyższej jakości.

Suszarka komorowa do mięsa biltong i innych rodzajów suszonego mięsa

Suszarka komorowa WRH100G firmy IKE wykorzystująca technologię pomp ciepła może suszyć porcje mięsa o wielkości od 15 do 100 kg.

Ciepłe, suche powietrze jest wprowadzane do komory od dołu, a wilgotne, ciepłe powietrze opuszcza ją od góry i jest kierowane do zespołu wymiennika ciepła. Konstrukcja eliminuje ryzyko zanieczyszczenia krzyżowego między produktami, dzięki czemu możliwe jest jednoczesne suszenie różnych produktów. System wymiany ciepła w obiegu zamkniętym sprawia, że w komorze nie gromadzi się skraplająca się wilgoć, co bywa problemem w tradycyjnych rozwiązaniach.

Wyposażone w 15 półek urządzenie jest łatwe w obsłudze dzięki sterowaniu przez ekran dotykowy. Wystarczy ustawić docelową temperaturę i poziom wilgotności – maszyna będzie pracować do momentu ich uzyskania. Nie ma ryzyka nadmiernego wysuszenia produktu, a jakość jest utrzymywana na identycznym poziomie między poszczególnymi partiami. Suszarka nie wymaga podłączania zewnętrznych mediów – wystarczy ją jedynie podłączyć do gniazdka sieciowego 230 V.

Dzięki rezygnacji z tradycyjnych metod suszenia elektrycznego suszarka WRH100G oferuje do 80% oszczędności energii.

Wykonanie elementów zewnętrznych ze stali nierdzewnej sprawia, że maszyna WRH100G jest łatwa do czyszczenia, a solidne kółka ułatwiają jej przemieszczanie w celu efektywnego wykorzystania dostępnego miejsca. We wnętrzu znajduje się 15 półek siatkowych, dzięki którym w trakcie cyklu produkt nie wymaga przewracania na drugą stronę. Produkt może być również wieszany w komorze.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Koszty znacznie niższe niż w tradycyjnych rozwiązaniach suszenia elektrycznego
  • Całkowicie zautomatyzowany przebieg suszenia, kontrolowany z ekranu dotykowego – wystarczy ustawić parametry pracy
  • Opcjonalna funkcja zdalnego monitorowania przez sieć Internet
  • Usuwanie wilgoci w delikatny sposób bez pogorszenia smaku – jednoczesne suszenie wielu produktów
  • Wymaga jedynie standardowego zasilania 230 V i żadnych innych podłączeń

 

IKE Industrial (https://www.ike.cn/) designs and manufactures food dehydration machines.