Półautomatyczna wałkownica do ciasta

Na rynku dostępnych jest wiele przemysłowych wałkownic, z czego wiele z nich ma konstrukcję dedykowaną do konkretnego procesu piekarniczego, takiego jak ciasto gładkie czy francuskie. Piekarnia rzemieślnicza może zdecydować się na początek nabyć maszynę do ciasta gładkiego, na której wytwarzane będzie ciasto na chleb i bułki. Jednakże modułowa wałkownica pozwoli w przyszłości spełnić jeszcze szerszy zakres zapotrzebowania.

Wałkownica do ciasta ogólnego przeznaczenia

Wałkownica TRI-E firmy Trivi została specjalnie zaprojektowana do spełnienia obecnego jak i przyszłego zapotrzebowania klientów. Ten podstawowy model stanowi kompletny produkt, na którym produkcja zaczyna się od bloków ciasta surowego, a kończy się na arkuszu ciągłym, z którego można wytwarzać gotowe wyroby piekarskie. Jednakże nie podaje on arkusza ciasta automatycznie do kolejnej maszyny.
Stanowi on solidną podstawę dla rozwijającej się linii produkcyjnej wyrobów piekarskich. Prezentowana wałkownica jest w stanie sprostać zapotrzebowaniu klienta na podstawowe ciasto wałkowane z wydajnością produkcyjną. Jest ona szczególnie opłacalna ze względu na odsunięcie potrzeby zakupu bardziej wyszukanego sprzętu do momentu, gdy będzie on potrzebny.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Przetwarzanie bloków ciasta gładkiego na ciągły wałkowany arkusz
  • Eliminuje potrzebę zakupu specjalistycznego sprzętu do momentu, gdy będzie on potrzebny
  • Pozwala na rozbudowę linii produkcyjnej w stopniu zależnym od potrzeb

 

Trivi is an Italian company specialized in the manufacturing of a full range of machinery and equipment for the production of puff pastry, croissants, pizza, breadsticks, bread, flatbread and cakes.