Młyn kulowy do rozdrabniania czekolady

Proszki o bardzo wysokim stopniu rozdrobnienia mogą być wytwarzane przy pomocy młynów kulowych i młynów mieszadłowych. Zarówno pionowe, jak i poziome młyny kulowe mogą być używane do rozdrabniania czekolady oraz innych produktów kakaowych. Poziomy młyn kulowy o wysokim współczynniku przepływu może zapewnić ultra drobne rozdrobnienie – poniżej 20 mikronów (D90).

Końcowe rozdrobnienie czekolady

Młyn kulowy FM-150 firmy Royal Duyvis Wiener to stożkowy, mieszadłowy młyn kulowy o wysokiej wydajności, do rozdrabniania niewielkich partii mieszanek, polew, kremów i smarowideł do pieczywa. Odpowiedni zarówno dla receptur opartych na cukrze krystalicznym, jak i pudrze.

Pozioma, stożkowa jednostka mieląca ma wysoki współczynnik przepływu, umożliwiający ultra drobne rozdrobnienie poniżej 20 mikronów (D90). Materiały wysoce odporne na zużycie gwarantują maksymalną żywotność narzędzi mielących, mniejsze zużycie i najmniejsze przenikanie żelaza do produktu.

Główną cechą poziomego młyna kulowego do rozdrabniania czekolady jest równomierne rozłożenie kul mielących wewnątrz jednostki mielącej, co pozwala uzyskać maksymalną wydajność bez efektu zatykania.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Doskonałe rozdrobnienie i jednorodność produktu
  • Bardzo niskie zużycie energii
  • Stała jakość produktu
  • Bardzo niskie zużycie i praktycznie żadnych kosztów utrzymania
  • Prostota, pełna automatyzacja, nie wymaga doświadczenia w dopracowywaniu procesu

Royal Duyvis Wiener to firma założona w 1885 r., specjalizuje się w inżynierii, produkcji i instalacji maszyn do przetwarzania kakao i czekolady. Dzięki doskonałej technice i personelowi Royal Duyvis Wiener posiada imponujący wkład w zakresie dostarczania innowacyjnych rozwiązań dla przemysłu. Firma została uznana na całym świecie za innowacyjnego producenta i dostawcę maszyn do produkcji kakao oraz czekolady – pojedyncze urządzenia lub kompletne linie pod klucz. Jest cenionym partnerem zarówno dla sektora kakao, czekolady, jak i lodów, piekarnictwa, słodyczy.

Firma F.B. Lehmann, założona w 1834 r. i połączona w roku 2010 z Royal Duyvis Wiener jest znana z maszyn do czyszczenia ziarna, prażenia, pionowych urządzeń mielących, jak również unikalnych maszyn do rafinowania. Fabryka jest zlokalizowana w Aalen (Niemcy).

Połączone know-how Duyvis, Wiener i Lehmann zapewnia utrzymanie wysokiej jakości, jak również doskonałego poziomu obsługi, którego można oczekiwać przy połączeniu firm, mających razem ponad 300 lat doświadczenia.