Maszyna do temperowania czekolady

Jeżeli dotychczasowe temperówki do czekolady o budowie konwencjonalnej są przyczyną podwyższonych wydatków ze względu na koszty energii, a ponadto w celu uzyskania jednorodnej jakości wymagają częstych kontroli, najnowsze osiągnięcia w technologii temperowania pozwolą zmniejszyć koszty oraz poprawić jakość produktów z czekolady.

Rozwiązanie temperowania następnej generacji oferujące wysoką jakość rezultatów i zmniejszenie kosztów

Maszyny temperujące Aasted SuperNova zostały zaprojektowane tak, aby oferować najwyższą jakość w łatwym do utrzymania i wszechstronnym pakiecie, który można dostosować do swoich potrzeb. SuperNova może sprostać wszystkim wymogom stawianym procesowi temperowania przy pracy na dowolną skalę.

Dostępne są moduły podstawowy, podgrzewania wstępnego i CTS, dzięki którym można dostosować konfigurację produkcyjną do wymogów i zastępować jeden moduł identycznym.

Dostępna jest także wersja o wzmocnionej konstrukcji, zaprojektowana do sprostania wymaganiom stawianym przez gęste masy takie jak nugat lub inne masy o wysokiej lepkości. Maszyna jest w stanie je przetworzyć przy pracy na dużą skalę.

Materiały i rozwiązania wysokiej jakości w każdym z urządzeń gamy oraz łatwy dostęp do wszystkich elementów serwisowanych oznacza wysoki czas zdolności do pracy oraz wysoki poziom wydajności w tym etapie produkcji, na którym jest naprawdę potrzebny.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Niższe koszty operacyjne w porównaniu do tradycyjnych maszyn temperujących
  • Ulepszenie jakości dzięki technologi niezmiennych receptur
  • Dostępne są moduły pozwalające przystosować konfigurację poprzez łatwą rozbudowę
  • Nieskomplikowana obsługa za pomocą ekranu dotykowego zapewniająca pełną kontrolę i monitorowanie

Aasted (http://www.aasted.eu) produkuje maszyny do temperowania, depozytory, oblewarki, tunele chłodnicze i linie do formowania.