Maszyna do ścierania orzechów i sera

Rozcieranie, zbijanie w grudki i kruszenie to typowe problemy występujące podczas ścierania sera i innych artykułów spożywczych o miękkiej budowie.

Niezawodne ścieranie na drobną, średnią lub grubą frakcję bez uszkadzania produktu końcowego

Specjalnie zaprojektowany do pracy komercyjnej w trybie szarżowym system PKR-S firmy Brunner-Anliker to uniwersalne urządzenie do ścierania orzechów i sera.
Umożliwia ono uzyskanie każdej grubości ścinków od drobnego proszku do grubych kawałków i fondue, a także bezpieczne rozdrabnianie suchego chleba, warzyw i czekolady do produktów końcowych o stałych parametrach.
Opracowana przez nas przekładnia zębata oraz trwałe, szlifowane ręcznie tarcze ścierające pozwalają na przetwarzanie do 300 kg surowca na godzinę.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • przetwarzanie szerokiej gamy składników spożywczych
  • granulacja startej czekolady bez roztapiania jej
  • zerowe przestoje konserwacyjne dzięki bezobsługowemu silnikowi
  • możliwość ustawienia ruchomego stołu z maszyną w wymaganej lokalizacji
Brunner Anliker to wiodący producent wytwarzanych w Szwajcarii sprzętu gastronomicznego oraz urządzeń do cięcia wysokiej jakości.