Maszyna do formowania paluszków chlebowych

Paluszki chlebowe są w restauracjach popularną zakąską lub przystawką podawaną z szynką prosciutto albo z czosnkiem i serem żółtym. W ich przypadku najważniejszą cechą jest wygląd. Paluszki chlebowe muszą zarówno wyglądać atrakcyjnie, jak i mieć odpowiedni stopień chrupkości.

Maszyna do formowania paluszków chlebowych o stałej jakości

Maszyna formująca MGS firmy Trivi jest efektem drogi podjętej 65 lat temu, gdy firma rozpoczęła produkcję urządzeń do wytwarzania paluszków chlebowych. Nasi inżynierowie uświadomili sobie, że sekret leży zarówno w recepturze ciasta jak i w procesie jego formowania. Opracowali specjalną metodę pozwalającą wytwarzać paluszki, które po upieczeniu będą miały idealny kolor oraz właściwą teksturę.
Maszyna przygotowuje ciasto w arkuszach o szerokości od 200 do 2000 milimetrów i może wytworzyć od 100 do 800 kilogramów produktu na godzinę. Automatyczny regulator ilości ciasta w ekstruderze zapewnia stałą jakość produktów. Maszyna oferuje pełną regulację długości produktów w całym zakresie i może być opcjonalnie wyposażona w aplikator sera żółtego, ziaren zbóż oraz soli.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Arkusze ciasta o szerokości od 200 do 2000 mm / wydajność od 100 do 800 kg produktu na godzinę
  • Automatyczny dobór ilości ciasta/opcjonalne obsypywanie serem, ziarnami zbóż lub solą
  • Pełna regulacja długości pozwala sprostać wszelkim oczekiwaniom klientów
  • Szybki system dostosowania formatu produktu pozwala na produkcję przekąsek

 

Trivi is an Italian company specialized in the manufacturing of a full range of machinery and equipment for the production of puff pastry, croissants, pizza, breadsticks, bread, flatbread and cakes.