Konsza mokra ciągła

Do cienkowarstwowej obróbki czekolady, mieszanin i mas czekoladowych.

Oszczędność czasu, energii i powierzchni

Konsza mokra ciągła CLC firmy Royal Duyvis Wiener została zaprojektowana specjalnie do cienkowarstwowej obróbki czekolady, mieszanek i mas kakaowych. Dwie główne funkcje tego procesu konszowania, to: odgazowanie termiczne oraz poddawanie masy działaniu sił ścinania mechanicznego. Obydwa zjawiska mają miejsce w reaktorze w obrębie cienkiej warstwy masy.

Konsza mokra ciągła jest niezależnym urządzeniem, które można łatwo zintegrować z systemem. Czyni to ją doskonałym wyborem dla tych, którzy pragną udoskonalić swoje linie do przetwarzania czekolady.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Kompaktowe wymiary i prowadzenie procesu w sposób ciągły sprzyjają oszczędności czasu, energii i powierzchni
  • Łatwość użycia dzięki właściwemu sterowaniu
  • Proste, w pełni zautomatyzowane działanie
  • Wymagana bardzo mała powierzchnia, brak konieczności wznoszenia fundamentów
  • Elastyczność w zakresie receptur i składu produktu

Royal Duyvis Wiener to firma założona w 1885 r., specjalizuje się w inżynierii, produkcji i instalacji maszyn do przetwarzania kakao i czekolady. Dzięki doskonałej technice i personelowi Royal Duyvis Wiener posiada imponujący wkład w zakresie dostarczania innowacyjnych rozwiązań dla przemysłu. Firma została uznana na całym świecie za innowacyjnego producenta i dostawcę maszyn do produkcji kakao oraz czekolady – pojedyncze urządzenia lub kompletne linie pod klucz. Jest cenionym partnerem zarówno dla sektora kakao, czekolady, jak i lodów, piekarnictwa, słodyczy.

Firma F.B. Lehmann, założona w 1834 r. i połączona w roku 2010 z Royal Duyvis Wiener jest znana z maszyn do czyszczenia ziarna, prażenia, pionowych urządzeń mielących, jak również unikalnych maszyn do rafinowania. Fabryka jest zlokalizowana w Aalen (Niemcy).

Połączone know-how Duyvis, Wiener i Lehmann zapewnia utrzymanie wysokiej jakości, jak również doskonałego poziomu obsługi, którego można oczekiwać przy połączeniu firm, mających razem ponad 300 lat doświadczenia.