Higieniczny tunel chłodzący do czekolady

Regulowane i precyzyjne chłodzenie szerokiej gamy czekolad, produktów oblewanych czekoladą i kremowych w urządzeniu zaprojektowanym jako niezawodne, łatwe do czyszczenia i utrzymania, a jednocześnie dające się dostosować do wymagań.

Wszechstronne, wysokowydajne chłodzenie czekolady w urządzeniu o konstrukcji higienicznej

Tunele chłodzące Aasted Nielsen są zaprojektowane, aby umożliwiać wysokowydajne chłodzenie, a dzięki łatwości czyszczenia i konserwacji również maksymalny czas pracy. Tunel można unieść od dowolnej strony w celu przystosowania go do danej linii używając wysokiej jakości podnoszonych podpórek. Łatwość dostępu do płyt kierujących strumienie powietrza oraz ich demontaż pozwala na skuteczne czyszczenie. Dla łatwości utrzymania przewody są prowadzone w otwartych korytkach siatkowych, a silniki dmuchaw zamocowane do odchylanych paneli ułatwiają czyszczenie i konserwację dmuchaw i jednostek chłodniczych.

W celu łatwości dostosowania tunel chłodzący można wydłużyć do pożądanej długości dodając kolejne moduły. Jest on dostępny w wersjach o szerokości taśmy od 220 do 1500 mm. Tunel chłodzący Aasted Nielsen jest wyposażony w długą pętlę taśmy pozwalającą osiągnąć większą wydajność i niezawodność.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Łatwość utrzymania najwyższego poziomu higieny.
  • Zaprojektowany z uwzględnieniem łatwego dostępu w celu zmniejszenia przestojów spowodowanych koniecznością czyszczenia lub serwisowania.
  • Dostępne są metody chłodzenia przeponowego, bezprzeponowego lub mieszanego, z maksymalną prędkością przepływu powietrza równą 3,2 m/s.
  • Łatwość dostawienia dodatkowych sekcji chłodzenia.

 

Aasted (http://www.aasted.eu) produkuje maszyny do temperowania, depozytory, oblewarki, tunele chłodnicze i linie do formowania.

Nazwa pliku Rodzaj pliku Rozmiar pliku
Aasted product program.pdf application/pdf 8.53 MB