Energooszczędna oblewarka do czekolady

Czy potrzebujesz obniżyć koszty energii i zmniejszyć wpływ na środowisko, zachowując przy tym najwyższą jakość oblewania produktów? Tradycyjne oblewarki mogące pracować z masą utemperowanej czekolady mają duże zapotrzebowanie na energię, natomiast w standardowych konstrukcjach jakość produktu zostaje osiągnięta kosztem wydajności. Najnowocześniejsze wydajne energetycznie oblewarki odwracają ten trend, oferując najwyższą jakość rezultatów wraz ze znacznymi oszczędnościami kosztów.

Najlepsza jakość oblewania przy niższych kosztach inwestycji i utrzymania

Aasted Energy wykorzystuje rewolucyjną i nowatorską koncepcję pobierania utemperowanej masy czekoladowej prosto z temperówki i wprowadzania jej bezpośrednio w strumień użytkowy.

Oznacza to także, że jakość i konsystencja masy zostaje zachowana przez cały czas aż do jej użycia, z utrzymaniem wskaźnika utemperowania i temperatury w całym procesie na stałym poziomie. Można dzięki temu obniżyć koszty energii, zachowując najwyższe rezultaty jakości.

Oblewarka Nielsen Energy jest na tyle wydajna, że przy pracy wraz z maszyną do temperowania SuperNova Energy pozwala na zredukowanie kosztów energii o 66%.

Podgrzanie masy czekolady o 1 stopień Celsjusza wyżej niż w tradycyjnych oblewarkach pozwala na uzyskanie w maszynie Energy bardziej płynnej masy, zawierającej mniej pęcherzyków powietrza.

Podobnie jak we wszystkich oblewarkach marki Aasted, również oblewarka Energy jest wykonana ze stali nierdzewnej o wykonaniu higienicznym i oferuje łatwy dostęp do czyszczenia, zmian produktu i konserwacji.

Ponadto dla produkcji na dużą skalę w cyklu 24/7 oblewarka Energy dostępna jest w wersji XXL.

Oblewarka Energy jest oferowana w wersjach o szerokościach taśmy od 420 do 2600 mm mogących spełnić wszelkie wymagania.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Po zestawieniu z energooszczędną maszyną do temperowania Nielsen ta oblewarka może zmniejszyć zużycie energii nawet o 2/3 w porównaniu z tradycyjnymi oblewarkami
  • Bezpośrednie podawanie czekolady gwarantuje najwyższą jakość masy czekoladowej, z ulepszoną jakością kryształków tłuszczu i lepszą jednorodnością. Oznacza to doskonałe właściwości produktu końcowego, lepszy połysk i bardziej równomierną grubość polewy
  • Dzięki bezpośredniemu wprowadzaniu masy wymaga maszyny temperującej o mniejszej wydajności – pozwalając stworzyć rozwiązanie do oblewania o mniejszym zapotrzebowaniu na energię
  • Bardzo łatwa do czyszczenia, konserwacji i przygotowania do przejścia na inny produkt, wydłużająca czas gotowości do pracy i podnosząca wydajność produkcyjną całej linii

Aasted (http://www.aasted.eu) produkuje maszyny do temperowania, depozytory, oblewarki, tunele chłodnicze i linie do formowania.