Dezintegrator do produkcji aseptycznej

Produkty takie jak mus, jogurt, masło, ser i wiele innych wymagają mieszania i napowietrzania w sterylnych warunkach i przestrzegania surowych norm produkcji spożywczej.  Użycie rozwiązania zapewniającego dobrą kontrolę nad procesem (również wprowadzania gazu) w formie przyjaznego dla użytkownika i łatwego w utrzymaniu higienicznego dezintegratora pozwoli każdemu producentowi z branży spożywczej wysunąć się przed konkurencję.

Mieszanie, ubijanie i napowietrzanie produktów spożywczych przy doskonałej kontroli nad procesem

Produkty z serii Milk-Mix firmy Hansa Mixer to aseptyczne dezintegratory wykonane pod kątem potrzeb i z uwzględnieniem zastosowania w branży mleczarskiej oraz pozostałych produkcji spożywczych. Charakteryzują się konstrukcją całkowicie ze stali nierdzewnej oraz specjalnie opracowaną technologią uszczelnień higienicznych umożliwiających spłukiwanie nawet w trakcie produkcji.  Głowica mieszająca jest wykonana ze stali nierdzewnej, a zarówno stator jak i rotor mają regulowaną temperaturę.  Inteligentna budowa i dysze wtryskowe umieszczone za głowicami mieszającymi zapewniają równomierne i dokładne zmiksowanie składników.  Wbudowany sterownik dozowania gazu służy do precyzyjnego wprowadzania powietrza lub azotu do komory mieszania w celu dokładnej i ściśle kontrolowanej aeracji zgodnie z recepturą.  System jest obsługiwany za pomocą kolorowego ekranu dotykowego o przekątnej 175 lub 250 mm.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Pełna zgodność z nowymi normami higienicznymi dotyczącymi spożywczych urządzeń produkcyjnych
  • Zakres wydajności od 250 do 2500 kg na godzinę
  • Automatyczne dozowanie powietrza
  • Możliwość sterowania zewnętrznymi pompami dozującymi dodatki
  • Sterowanie układami CIP i SIP z poziomu SPS

Hansa Industrie-Mixer – niemiecka firma specjalizująca się w przemyśle spożywczym, farmaceutycznym, tekstylnym. Jest specjalistą w technologii napowietrzania mas i musów.

W ścisłej współpracy z klientem, Hansa Industrie – Mixer rozwija swoje maszyny dla uzyskania niepowtarzalnych wyrobów. Firma specjalizuje się w technologii napowietrzania mas i musów, dzięki czemu produkt końcowy jest unikalny i delikatny. Każdy element wyrobu (kolor, aromat, delikatność, itd.) jest powtarzalny dzięki odpowiednim systemom pomiarowym.