Wiele produktów cukierniczych wysokiej jakości jako punkt wyjścia wymaga rozpuszczonego syropu. Głównymi czynnikami wpływającymi na wysoką jakość syropów są czas przebywania i mieszanie. Określają one, czy syrop będzie całkowicie rozpuszczony i nie będzie przypalony jeszcze przed dodaniem składników nabiałowych. Dedykowane urządzenia do rozpuszczania z płytowym wymiennikiem ciepła i z przegarnianą powierzchnią oferują najwyższy poziom jakości wraz z wydajną pracą i łatwą obsługą.
Firma Baker Perkins produkuje urządzenia do rozpuszczania z płytowym wymiennikiem ciepła oraz urządzenia do rozpuszczania z przegarnianą powierzchnią. Pozwalają one zaspokoić szczególne zapotrzebowania produkcji syropu.
Oferujące wydajność od 200 do 2000 kg na godzinę urządzenia do rozpuszczania z płytowym wymiennikiem ciepła firmy Baker Perkins umożliwiają ciągłe rozpuszczanie szerokiej gamy syropów. Urządzenia są zaprojektowane do zasilania w sposób ciągły przygotowaną wcześniej homogeniczną masą syropową.
Pakiety płyt są zamontowane w zamkniętej ramie, dzięki czemu wszystkie powierzchnie są łatwo dostępne do czyszczenia i dezynfekcji, a każdy element w kontakcie z produktem jest wykonany ze stali nierdzewnej.
Gama urządzeń do rozpuszczania firmy Baker Perkins z przegarnianą powierzchnią została specjalnie zaprojektowana do syropów stwarzających zagrożenie przypalenia powierzchniowego, takich jak zawierające mleko i inne tłuszcze mleczne syropy stosowane do produkcji toffi i karmeli. W tym przypadku powierzchnia grzewcza jest przegarniana w sposób ciągły dla uniknięcia przypaleń i poprawy wydajności.
Konstrukcja zgarniaczy firmy Baker Perkins opiera się na napędzie o stałej prędkości. Urządzenie do rozpuszczania jest zasilane w sposób ciągły ze zbiornika z przygotowaną wcześniej masą syropową.
Wszystkie powierzchnie w kontakcie z produktem są wykonane ze stali nierdzewnej, a pionowa, ogrzewana przeponowo parą rura grzewcza jest wykonana zgodnie z wymaganiami dla zbiorników ciśnieniowych i cechuje się pełnym bezpieczeństwem oraz wieloletnią trwałością.
KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA
Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.
Nazwa pliku | Rodzaj pliku | Rozmiar pliku |
---|---|---|
BakerPerkins_confectionery.pdf |
![]() |
4.44 MB |