Zbiornik do rozpuszczania syropów cukierniczych

Wiele produktów cukierniczych wysokiej jakości jako punkt wyjścia wymaga rozpuszczonego syropu. Głównymi czynnikami wpływającymi na wysoką jakość syropów są czas przebywania i mieszanie. Określają one, czy syrop będzie całkowicie rozpuszczony i nie będzie przypalony jeszcze przed dodaniem składników nabiałowych. Dedykowane urządzenia do rozpuszczania z płytowym wymiennikiem ciepła i z przegarnianą powierzchnią oferują najwyższy poziom jakości wraz z wydajną pracą i łatwą obsługą.

Urządzenia do rozpuszczania z płytowym wymiennikiem ciepła oraz z przegarnianą powierzchnią do syropów wysokiej jakości

Firma Baker Perkins produkuje urządzenia do rozpuszczania z płytowym wymiennikiem ciepła oraz urządzenia do rozpuszczania z przegarnianą powierzchnią. Pozwalają one zaspokoić szczególne zapotrzebowania produkcji syropu.

Oferujące wydajność od 200 do 2000 kg na godzinę urządzenia do rozpuszczania z płytowym wymiennikiem ciepła firmy Baker Perkins umożliwiają ciągłe rozpuszczanie szerokiej gamy syropów. Urządzenia są zaprojektowane do zasilania w sposób ciągły przygotowaną wcześniej homogeniczną masą syropową.

Pakiety płyt są zamontowane w zamkniętej ramie, dzięki czemu wszystkie powierzchnie są łatwo dostępne do czyszczenia i dezynfekcji, a każdy element w kontakcie z produktem jest wykonany ze stali nierdzewnej.

Gama urządzeń do rozpuszczania firmy Baker Perkins z przegarnianą powierzchnią została specjalnie zaprojektowana do syropów stwarzających zagrożenie przypalenia powierzchniowego, takich jak zawierające mleko i inne tłuszcze mleczne syropy stosowane do produkcji toffi i karmeli. W tym przypadku powierzchnia grzewcza jest przegarniana w sposób ciągły dla uniknięcia przypaleń i poprawy wydajności.

Konstrukcja zgarniaczy firmy Baker Perkins opiera się na napędzie o stałej prędkości. Urządzenie do rozpuszczania jest zasilane w sposób ciągły ze zbiornika z przygotowaną wcześniej masą syropową.

Wszystkie powierzchnie w kontakcie z produktem są wykonane ze stali nierdzewnej, a pionowa, ogrzewana przeponowo parą rura grzewcza jest wykonana zgodnie z wymaganiami dla zbiorników ciśnieniowych i cechuje się pełnym bezpieczeństwem oraz wieloletnią trwałością.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Urządzenia do ciągłego rozpuszczania wszystkich rodzajów syropów cukierniczych, w tym syropów zawierających tłuszcze mleczne.
  • Zaprojektowane do higienicznej pracy, ze wzmocnioną konstrukcją
  • Energooszczędne rozpuszczanie przekładające się na obniżenie kosztów eksploatacji
  • Dostępne wersje o różnych wydajnościach, maksymalnie do 2000 kg na godzinę, zależnie od skali produkcji

 

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.

Nazwa pliku Rodzaj pliku Rozmiar pliku
BakerPerkins_confectionery.pdf application/pdf 4.44 MB