Konieczny element wyposażenia do odlewania czekolady.
SAMM Fill dla form firmy Hacos to zasilany pompą depozytor czekolady do napełniania form. Ten opatentowany system odlewania jest stosowany we wszystkich liniach odlewania czekolady firmy Hacos. Urządzenie jest często wykorzystywane do punktowego dekorowania lub marmurkowania w formach, ponadto idealnie sprawdza się przy wypełnianiu czekoladowych figurek pustych w środku. Urządzenie jest mobilne i można je stosować do wielu różnych zastosowań. Służy do jednoczesnego wypełnienia całej formy. Oferuje możliwość wylewania dekoracji od 0,1 g oraz bloków o masie ponad 5 kg. Jest wyposażony w panel sterujący PLC z ekranem dotykowym, za pomocą którego ustawia się główne parametry pracy.
KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA
Hacos designs, develops, builds and installs machines for chocolate processing. From moulding and tempering to enrobing machines and cooling tunnels, spinning machines, including all peripheral equipment. Hacos specialises in the middle range capacities: Semi-automatic but still very flexible chocolate machines.