Temperometr do czekolady

Do utrzymania, a tym bardziej podniesienia jakości produkowanej czekolady wymagany jest miernik stanu zatemperowania. To łatwe w użyciu, przenośne urządzenie pozwoli na szybki i dokładny odczyt krzywej temperowania i określenie indeksu zatemperowania.

Szybki i dokładny pomiar jakości zatemperowanej czekolady

Dzięki ułatwiającemu odczytanie danych ekranowi o przekątnej 5 cali miernik ChocoMeter firmy Aasted sprawi, że analiza jakości temperowanej czekolady będzie zadaniem szybkim i prostym. To kompaktowe urządzenie oraz jego system operacyjny zostały opracowane we współpracy ze specjalistami przemysłu czekoladowego, dzięki czemu jest ono w stanie zmierzyć wszystkie parametry pozwalające utrzymać najwyższy poziom jakości.

ChocoMeter oferuje maksimum funkcji – wbudowana drukarka może błyskawicznie stworzyć wydruki krzywych temperowania. Ponadto uzyskane dane można przesłać bezpośrednio do dowolnej aplikacji z pakietu Microsoft Office bez stosowania dodatkowego oprogramowania.

Miernik jest przystosowany do obsługi przez personel bez przeszkolenia technicznego, a wbudowany przewodnik użytkowania poprowadzi operatora za pomocą instrukcji krok po kroku. Wbudowany elektroniczny element chłodzący pozwala uzyskać wyniki w szybkim tempie i wyświetlić krzywe temperowania w formie graficznej z zaznaczeniem wartości stycznych, krzywych odniesienia i wielu przydatnych informacji.

Korzyści dla użytkownika

  • Łatwe do użycia urządzenie z w pełni funkcjonalnym graficznym ekranem i wbudowaną drukarką
  • Po podłączeniu przez USB pozwala eksportować dane do komputera bez potrzeby instalacji dodatkowego oprogramowania
  • Niewielkie wymiary i niska masa (8,3 kg) umożliwiają wszechstronność użycia
  • Wielofunkcyjny zestaw – zawiera zamykany futerał transportowy, kubki pomiarowe, rolki z papierem do drukarki, płytkę do kalibracji sondy i płytę CD z kompletną instrukcją i certyfikatem jakości.

Aasted (http://www.aasted.eu) produkuje maszyny do temperowania, depozytory, oblewarki, tunele chłodnicze i linie do formowania.