Szarżowa maszyna do temperowania czekolady i nadzień

Jest to idealna maszyna do temperowania nadzień na bazie czekolady oraz czekolad smakowych

Zacznij temperować nadzienia nie rezygnując z wysokiej jakości

Szarżowa maszyna do temperowania czekolady HB firmy Hacos to automatyczna temperówka szarżowa do czekolad i nadzień. Czas cyklu 35 minut zaczynając od roztopionej czekolady.
Chłodzenie jest zrealizowane za pomocą zimnej wody z zewnętrznego źródła, która krąży w obwodzie urządzenia na skutek pracy pompy obiegowej. Wewnątrz zbiornika umieszczony jest solidny układ mieszający ze zgarniaczami do poprawy skuteczności wymieszania i wymiany ciepła. Dzięki niemu urządzenie zapewnia szybkie i skuteczne wytemperowanie czekolady. Wszystkie parametry można konfigurować i monitorować za pomocą sterownika PLC obsługiwanego za pomocą ekranu dotykowego.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Automatyczna szarżowa maszyna do temperowania czekolady
  • Chłodzenie za pomocą zimnej wody z zewnętrznego źródła
  • Solidny układ mieszający wewnątrz zbiornika
  • Doskonała jakość mieszania i wymiany ciepła
  • Szybkie i dokładne wytemperowanie

 
Zastanawiasz się, czy to urządzenie będzie właściwe dla Twojego przedsiębiorstwa? Przeczytaj więcej na temat urządzeń do wytwarzania czekolady lub skontaktuj się z nami, aby dowiedzieć się więcej. Możesz także dowiedzieć się więcej o innych urządzeniach dla przemysłu spożywczego.

Hacos designs, develops, builds and installs machines for chocolate processing. From moulding and tempering to enrobing machines and cooling tunnels, spinning machines, including all peripheral equipment. Hacos specialises in the middle range capacities: Semi-automatic but still very flexible chocolate machines.