Rozdrabniając gotowane składniki zbożowe można tworzyć innowacyjne produkty śniadaniowe i przekąski oferujące korzyści zdrowotne, w tym także wyroby na bazie pojedynczego składnika. Uzyskanie najwyższej jakości i stałych parametrów rozdrabnianych produktów wymaga zastosowania specjalistycznych, zaawansowanych rozdrabniaczy o wysokich możliwościach.
Systemy ShredMaster firmy Baker Perkins stanowią najlepsze w klasie urządzenia do wytwarzania wysokiej jakości rozdrabnianych produktów zbożowych i przekąsek.
Rozdrabniacz ShredMaster pozwala wytwarzać szeroki zakres produktów, w tym wielowarstwowe płatki pszenne, 2, 3 lub 4-warstwowe płatki kukurydziane, kwadraciki ryżowe lub pszenne, a także produkty o różnych kształtach i z nadzieniem.
System ShredMaster wykorzystuje pary obracanych przeciwbieżnie walców rozdrabniających. Dzięki ustawieniu wielu par walców w szeregu możliwe jest układanie wstęg rozdrabnianych ziarn na sobie z utworzeniem wielowarstwowego arkusza.
Wszechstronność rozdrabniaczy ShredMaster pozwala na wytwarzanie na nich produkty mające nawet 20 warstw. Ponadto między warstwami można umieszczać nadzienie. Taki sposób pracy maszyny pozwala uzyskać różnorodne chrupiące wyroby oraz zwiększać wartości zdrowotne poprzez dodanie owoców lub innych nadzień naturalnych.
Dostępny jest szeroki wybór opcji wykańczania produktów, są to między innymi formowanie, cięcie lub przecinanie w paski gotowych arkuszy w celu utworzenia wyrobów o wielkości od jednego kęsa do dużych batonów.
KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA
Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.