Podłużna konsza do czekolady

Uzyskanie czekolady wysokiej jakości wymaga specjalistycznych rozwiązań konszowania. Niezbędne jest zapewnienie precyzyjnego sterowania temperaturą i parametrami mieszania, gdyż tylko wtedy możliwe będzie uzyskanie wspaniałego smaku i jakości produktu na stałym poziomie.

Konszowanie czekolady najwyższej jakości z precyzyjną regulacją parametrów

 

Konsza podłużna firmy JAF INOX jest przeznaczona do użytku w zastosowaniach, w których rozwijanie smaku ma wyższy priorytet niż wydajność produkcyjna. Renomowana konstrukcja podłużna generuje siły ścinające za pomocą walca i idealnie nadaje się do konszowania czekolad najlepszych gatunków. Jest ona wyposażona w sterownik temperatury PID, który współpracując z czujnikami PT-100 umożliwia precyzyjną regulację temperatury. Konsza podłużna jest wyposażona w mikrowyciąg w celu odprowadzania niepożądanych kwasów lotnych. Posiada ona konstrukcję ze stali nierdzewnej i charakteryzuje się pojemnością 3, 250 oraz 800 kg.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA:

  • Zwiększ wartość swojego produktu nadając mu wyższą jakość
  • Dzięki wydajnemu mieszaniu pozwala uzyskać gładką, jednorodną mieszaninę
  • Jednakowa jakość za każdym razem dzięki precyzyjnej regulacji temperatury
  • Polepszenie smaku dzięki odprowadzaniu składników lotnych
  • Odporna na korozję konstrukcja ze stali nierdzewnej
Firma Jaf Inox stanowiąca część koncernu Royal Duyvis Wiener Group to producent zaawansowanych urządzeń do przetwarzania czekolady na mniejszą skalę.