Piec konwekcyjny do muesli

W przypadku produktów muesli wysokiej klasy do uzyskania optymalnego koloru, smaku i wrażenia w ustach wymagane jest idealne wypieczenie mieszanki. Piece o wysokiej wydajności mogą cechować się wahaniami profilu temperatury, stwarzając niestabilne warunki pieczenia. Dedykowany piec konwekcyjny wysokiej wydajności, specjalnie zaprojektowany dla produktów na bazie muesli pozwoli uzyskać wyższą jakość produktów i przyspieszyć pieczenie przy niższym zużyciu energii.

Energooszczędny piec do wypiekania produktów muesli wysokiej jakości

Piec do muesli TruBake firmy Baker Perkins został zaprojektowany specjalnie w celu uzyskania najlepszych warunków pieczenia. Wykorzystanie złożonego układu konwekcyjnego pozwala na precyzyjne sterowanie temperaturą oraz zapewnia najlepszą krzywą stabilności temperatury w obrębie cyklu pieczenia.

Poprzez zwiększenie objętości i prędkości powietrza konwekcyjnego piec TruBake pozwala uzyskać najlepsze rezultaty przy temperaturach niższych niż w tradycyjnym piecu. Oznacza to ogólne zmniejszenie kosztów energii bez wpływu na jakość gotowego produktu.

Komory wysokociśnieniowe nad i pod taśmą do pieczenia zapewniają całkowicie równomierny rozkład temperatury na całej szerokości. Aby zapobiec różnym rezultatom na krawędzi taśmy, przy obszarach tych znajdują się regulowane żaluzje dla precyzyjnego dostosowania warunków w tych kluczowych miejscach.

Piec TruBake jest obsługiwany w pełnym zakresie za pomocą jednego, intuicyjnego interfejsu HMI z ekranem dotykowym. Za jego pomocą operator ma pełną kontrolę nad recepturami i może skorzystać z pełnej wizualizacji procesu pieczenia. Piec TruBake został zaprojektowany pod kątem higieniczności. Jego konstrukcja oferuje przy czyszczeniu pełen dostęp do każdej części komory pieczenia, a duża ilość miejsca pod taśmą do pieczenia daje dobry dostęp do obszaru podłogi.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Zaprojektowany specjalnie do uzyskiwania doskonałych rezultatów przy produkcji muesli
  • Wymuszona konwekcja powietrza oferuje doskonałe i równomierne wypieczenie
  • Ekonomiczna konstrukcja cechuje się doskonałą jakością przy jednoczesnym zmniejszeniu zużycia energii
  • Łatwy w obsłudze i czyszczeniu, pozwala skrócić czas przestojów

 

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.