Dokładne wymieszanie ciast rzadkich, kremów i innych delikatnych sosów i emulsji wymaga długiego czasu, co obniża wydajność produkcji. Zastosowana w mieszalnikach odśrodkowych technologia pozwala skrócić czas przygotowywania takich półproduktów bez pogorszenia ich jakości. Dzięki temu można uzyskać wymaganą szybkość produkcji i uzyskać wyższy zwrot z inwestycji.
Mieszalnik odśrodkowy MU firmy Tonell został zaprojektowany specjalnie do wysokowydajnej produkcji rzadkiego ciasta na torty, bezy oraz homogenizacji kremów, sosów i majonezów.
Technologia mieszania odśrodkowego pozwala na dokładne wymieszanie lub emulgację przy szybkości znacznie wyższej niż w tradycyjnych mieszalnikach bez uszczerbku dla jakości.
Mieszalnik odśrodkowy MU dzięki zmiennej objętości roboczej od 10 do 400 kg sprawdzi się w wielu zastosowaniach produkcyjnych. Jego wszechstronność jest niezwykle przydatna w produkcji, a ponadto pozwala na użycie większej objętości przy rozbudowie linii produkcyjnej.
Mieszalnik odśrodkowy MU jest oferowany z wieloma opcjami załadunku składników, w tym załadunku ręcznego, objętościowego i z dozowaniem pompami oraz z wag.
Dodatkową opcję wykorzystania mieszalnika odśrodkowego MU stanowi mieszanie pozostałości, co jeszcze bardziej podnosi zwrot z inwestycji.
KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA
Tonelli Group S.p.A. (http://www.tonelli.it/company/) is an experienced manufacturer of complete plants for the Bakery industry worldwide.