Mieszanie miazgi oraz proszku kakaowego, cukru i lecytyny na małą skalę oraz rozdrabnianie wsadowe mieszanki czekoladowej za pomocą łatwego do użycia systemu.
Wiecon Mixer-Refiner firmy Duyvis Wiener to kompletne rozwiązanie do produkcji mas czekoladowych, mieszanek, polew, kremów i smarowideł do chleba na małą skalę.
Dzięki sprawdzonemu działaniu w zakresie mieszania oraz produkcji na małą skalę wyrobów czekoladowych i czekoladopodobnych urządzenie Wiecon można łatwo dostosować się do przetwarzania różnorodnych mieszanin oraz procesów mieszania czekolady. Skutecznie radzi sobie z jednoczesnym procesem mieszania i mielenia, rozdrabniając produkt do oczekiwanego rozmiaru cząsteczki i zapewniając oszczędność czasu i energii.
Urządzenie dostępne jest w dwóch wersjach: Wiecon 25 – pojemność wsadu 275 kg, oraz Wiecon 50 – pojemność wsadu 450 kg.
Royal Duyvis Wiener to firma założona w 1885 r., specjalizuje się w inżynierii, produkcji i instalacji maszyn do przetwarzania kakao i czekolady. Dzięki doskonałej technice i personelowi Royal Duyvis Wiener posiada imponujący wkład w zakresie dostarczania innowacyjnych rozwiązań dla przemysłu. Firma została uznana na całym świecie za innowacyjnego producenta i dostawcę maszyn do produkcji kakao oraz czekolady – pojedyncze urządzenia lub kompletne linie pod klucz. Jest cenionym partnerem zarówno dla sektora kakao, czekolady, jak i lodów, piekarnictwa, słodyczy.
Firma F.B. Lehmann, założona w 1834 r. i połączona w roku 2010 z Royal Duyvis Wiener jest znana z maszyn do czyszczenia ziarna, prażenia, pionowych urządzeń mielących, jak również unikalnych maszyn do rafinowania. Fabryka jest zlokalizowana w Aalen (Niemcy).
Połączone know-how Duyvis, Wiener i Lehmann zapewnia utrzymanie wysokiej jakości, jak również doskonałego poziomu obsługi, którego można oczekiwać przy połączeniu firm, mających razem ponad 300 lat doświadczenia.