Maszyna dozująca ciasto rzadkie do produkcji ciastek

Do uzyskania jednostajnej jakości ciasta dozowanego do form wymagane są maszyny o wysokiej precyzji. Gotowy produkt wyjmowany z formy musi stwarzać doskonałe wrażenie. Co więcej, dodatki smakowe muszą być równomiernie rozprowadzone w cieście, aby każdy wyrób w partii smakował tak samo.

Dozownik dyszowy oferujący zawsze identyczny wygląd i smak.

Dozownik dyszowy DGS firmy Trivi może dozować produkty z jednego rodzaju ciasta, ciasta w dwóch kolorach lub we wzór marmurkowy. Ten wybór oznacza możliwość wytwarzania za pomocą jednej maszyny wielu rodzajów ciast i ciastek różniących się znacząco kształtem i wielkością.
Zautomatyzowanie pozwala na produkcję z wysoką wydajnością ciast i produktów o szerokiej gamie receptur, takich jak biszkopty, ciasta typu ciassata czy gateau. Dozownik dyszowy DGS pozwala uzyskać ciasta o równomiernym ubarwieniu oraz ciasta dwubarwne czy z efektem marmurkowym.
Za pomocą dozowników i wtryskiwarek można uzyskiwać podwójne smaki, a ponadto urządzenie umożliwia pieczenie z lub bez foremek. Ciasto jest dozowane równomiernie nawet, jeśli zawiera cząstki stałe, a podgrzewany zasobnik dba o stałą temperaturę produktu.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Produkcja różnych ciast w tej samej maszynie
  • Automatyczna praca przyspiesza zmianę receptury
  • Dozownik aplikuje ciasto jednobarwne, dwubarwne lub w kolorze marmurkowym
  • Równomierny rozkład struktury i smaku w cieście
  • Układ pomp oferujący łatwe czyszczenie tłoczków

 

Trivi is an Italian company specialized in the manufacturing of a full range of machinery and equipment for the production of puff pastry, croissants, pizza, breadsticks, bread, flatbread and cakes.