Do uzyskania jednostajnej jakości ciasta dozowanego do form wymagane są maszyny o wysokiej precyzji. Gotowy produkt wyjmowany z formy musi stwarzać doskonałe wrażenie. Co więcej, dodatki smakowe muszą być równomiernie rozprowadzone w cieście, aby każdy wyrób w partii smakował tak samo.
Dozownik dyszowy DGS firmy Trivi może dozować produkty z jednego rodzaju ciasta, ciasta w dwóch kolorach lub we wzór marmurkowy. Ten wybór oznacza możliwość wytwarzania za pomocą jednej maszyny wielu rodzajów ciast i ciastek różniących się znacząco kształtem i wielkością.
Zautomatyzowanie pozwala na produkcję z wysoką wydajnością ciast i produktów o szerokiej gamie receptur, takich jak biszkopty, ciasta typu ciassata czy gateau. Dozownik dyszowy DGS pozwala uzyskać ciasta o równomiernym ubarwieniu oraz ciasta dwubarwne czy z efektem marmurkowym.
Za pomocą dozowników i wtryskiwarek można uzyskiwać podwójne smaki, a ponadto urządzenie umożliwia pieczenie z lub bez foremek. Ciasto jest dozowane równomiernie nawet, jeśli zawiera cząstki stałe, a podgrzewany zasobnik dba o stałą temperaturę produktu.
Trivi is an Italian company specialized in the manufacturing of a full range of machinery and equipment for the production of puff pastry, croissants, pizza, breadsticks, bread, flatbread and cakes.
Nazwa pliku | Rodzaj pliku | Rozmiar pliku |
---|---|---|
Trivi_Presentazione_SWEET_GENERAL.pdf | 2.83 MB | |
Trivi_Presentazione_SWEET_PRODUCT_LAY.pdf | 1.52 MB |