Czy rozwiązanie do oblewania czekoladą aktualnie stosowane w Twojej firmie powoduje, że tracisz pieniądze? Czy potrzebujesz obniżyć koszty operacyjne i zwiększyć możliwości oblewarki bez uszczerbku dla jakości? Najnowsza maszyna łącząca funkcje temperówki i oblewarki wykorzystuje złożone niezawierające wody układy chłodzące i pozwala na znaczne obniżenie kosztów eksploatacji, uproszczoną instalację i łatwiejszą obsługę, dbając przy tym o polepszenie jakości.
Nielsen Tempa firmy Aasted dostępny w dwóch wersjach pozwala wybrać najlepsze rozwiązanie dla danego zastosowania.
Tempa 420 jest maszyną temperującą połączoną z oblewarką i oferuje wydajność 200 kg na godzinę. Jest ona zamontowana na podstawie z kółkami w celu wszechstronności użytkowania.
Tempa 200 jest odrębną maszyną temperującą, identyczną jak zastosowana w modelu Tempa 420. Przy wydajności 200 kg/godz. i podstawie z kółkami doskonale nadaje się do testowania lub projektowania nowych produktów lub jako temperówka produkcyjna.
Maszyny Nielsen Tempa marki Aasted są skonstruowane ze stali nierdzewnej w wykonaniu higienicznym, a dzięki mobilnej konstrukcji są łatwe do czyszczenia i konserwacji.
Aasted (http://www.aasted.eu) produkuje maszyny do temperowania, depozytory, oblewarki, tunele chłodnicze i linie do formowania.