Jeżeli dotychczasowe temperówki do czekolady o budowie konwencjonalnej są przyczyną podwyższonych wydatków ze względu na koszty energii, a ponadto w celu uzyskania jednorodnej jakości wymagają częstych kontroli, najnowsze osiągnięcia w technologii temperowania pozwolą zmniejszyć koszty oraz poprawić jakość produktów z czekolady.
Maszyny temperujące Aasted SuperNova zostały zaprojektowane tak, aby oferować najwyższą jakość w łatwym do utrzymania i wszechstronnym pakiecie, który można dostosować do swoich potrzeb. SuperNova może sprostać wszystkim wymogom stawianym procesowi temperowania przy pracy na dowolną skalę.
Dostępne są moduły podstawowy, podgrzewania wstępnego i CTS, dzięki którym można dostosować konfigurację produkcyjną do wymogów i zastępować jeden moduł identycznym.
Dostępna jest także wersja o wzmocnionej konstrukcji, zaprojektowana do sprostania wymaganiom stawianym przez gęste masy takie jak nugat lub inne masy o wysokiej lepkości. Maszyna jest w stanie je przetworzyć przy pracy na dużą skalę.
Materiały i rozwiązania wysokiej jakości w każdym z urządzeń gamy oraz łatwy dostęp do wszystkich elementów serwisowanych oznacza wysoki czas zdolności do pracy oraz wysoki poziom wydajności w tym etapie produkcji, na którym jest naprawdę potrzebny.
Aasted (http://www.aasted.eu) produkuje maszyny do temperowania, depozytory, oblewarki, tunele chłodnicze i linie do formowania.