Naciski wywierane podczas mielenia mogą powodować uszkodzenia produktów spożywczych oraz wprowadzać niepożądane nagrzewanie lub utratę naturalnych olejów.
Przemysłowe urządzenie do przetwarzania żywności IR 250 obraca produkt do przetworzenia ocierając nim o bęben tarki, a obracające się łopatki wyładowują starte kawałki produktu. Stosowany przez firmę Brunner Anliker błyskotliwy system wstępnego wprawiana w ruch obrotowy działa w oparciu o siłę odśrodkową i zmniejsza nacisk, jednocześnie będąc w stanie przepuścić przez system do 2000 kilogramów produktu na godzinę bez zbędnego narażania go na szkodliwy nacisk.
Wśród dodatków znajduje się kosz sitowy do rozdrabniania zbitych w bryłki substancji proszkowych oraz kosz siatkowy do odcedzania makaronów cienkich, przecieru jabłkowego czy tłuczonych ziemniaków.
KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA
Brunner Anliker to wiodący producent wytwarzanych w Szwajcarii sprzętu gastronomicznego oraz urządzeń do cięcia wysokiej jakości. |