Aby dokładnie i bez uszkodzeń rozdzielić suszone owoce, należy posługiwać się nimi w sposób delikatny i wypracowany. Ręczne ich przetwarzanie jest czasochłonne, natomiast stosowanie wody jest bardzo nisko skuteczne. Z drugiej strony alternatywy mechaniczne wymagają elastyczności pozwalającej na pracę z różnymi rodzajami produktów tak, aby ich nie uszkadzać ani nie obijać.
Produkt jest rozpakowywany bezpośrednio do maszyny FAM 11 firmy Brunner Anliker, która przetwarza go w niezwykle delikatny sposób.
Cały blok jest podawany kanałem zrzutowym do sekcji rozdzielania wstępnego z hakiem, a następnie jest umiejętnie rozdzielany za pomocą skoordynowanych narzędzi specjalnie zaprojektowanych i skonfigurowanych do danego typu produktu.
Przy wydajności około 1500 kg/godz. lub około 100 bloków urządzenie FAM 11 stanowi bardziej wydajną alternatywę dla metod rozdzielania ręcznego lub z użyciem wody.
KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA
Brunner Anliker to wiodący producent wytwarzanych w Szwajcarii sprzętu gastronomicznego oraz urządzeń do cięcia wysokiej jakości. |