Przy mniejszej skali produkcji całkowicie zautomatyzowane depozytory do produkcji cukierków, żelek, lizaków i toffi będą nieuzasadnionym ekonomicznie wyborem. Ponadto ręczne linie mogą doznawać negatywnych skutków zmniejszenia tempa pracy z pogorszeniem jakości. Dedykowany system do odlewania dla linii ręcznej pozwoli uzyskać wysoką jakość i powtarzalne produkty po niższych kosztach.
Depozytor ServoForm Mini firmy Baker Perkins został zaprojektowany specjalnie do stosowania w ręcznych liniach do produkcji na mniejszą skalę oraz do prac przy rozwijaniu nowych produktów.
ServoForm Mini to w całości serwosterowany depozytor, który powstał w celu wytwarzanie wysokiej jakości produktów o gładkiej powierzchni i jednorodnej wielkości, kształcie i masie.
Depozytor ServoForm Mini ma wydajność pracy na poziomie około 54 kg na godzinę. To oznacza 10 800 sztuk słodyczy o masie 5 g lub 5400 sztuk lizaków o masie 10 g na godzinę.
Urządzenie umożliwia wytwarzanie produktów o masie od 2 do 16 g.
Załadunek form na indeksowany przenośnik odbywa się ręcznie, następnie są one napełniane, a na koniec ręcznie odbierane i kierowane do chłodzenia i rozformowania.
Urządzenie jest oferowane z zaawansowanymi opcjami: ogrzewany zasobnik z możliwością rozszerzenia na produkty dwubarwne lub nadziewane, oraz sterowanie z PLC, graficznym przedstawieniem oraz pełną kontrolą nad recepturami.
Depozytor ServoForm Mini został zaprojektowany pod kątem wysokiej higieniczności, co oznacza możliwość pracy według wielu standardów walidacji i wytwarzania bardziej zyskownych produktów leczniczych i funkcjonalnych.
KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA
Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.
Nazwa pliku | Rodzaj pliku | Rozmiar pliku |
---|---|---|
BakerPErkins_mini_depositor.pdf |
![]() |
0.61 MB |