Linia do filtrowania masła kakaowego z formowaniem miazgi kakaowej w bloki

Masło kakaowe po procesie prasowania nigdy nie jest w pełni pozbawione form stałych. Proces wymaga etapów filtracji i temperowania przed zapakowaniem płynnego kakao i masła do kartonów.

Filtrowanie, temperowanie, napełnianie i pakowanie w jednej maszynie

Kompletna linia produkcyjna Royal Duyvis Wiener to nasze kompleksowe rozwiązanie dla procesu efektywnej filtracji, standaryzacji, temperowania, napełniania i pakowania płynnego masła kakaowego raz miazgi kakaowej.

Linia do filtrowania masła kakaowego z formowaniem miazgi kakaowej w bloki jest dobrze wyposażona w niezbędne podzespoły takie jak pompa, moduł chłodzenia wstępnego, zbiornik pośredni (w którym następuje filtracja) oraz pompa rozładunkowa i obejmuje: maszynę do temperowania masła/miazgi, system napełniania, system wagowy i transportowy – wszystko wyposażone w elektryczne elementy sterujące.

Wszystkie etapy są ściśle do siebie dopasowane: od wstępnego chłodzenia i temperowania do napełniania, ważenia i przenoszenia. W rezultacie czerpią Państwo korzyści z szybkiego, ekonomicznego i efektywnego urządzenia składowego w ogólnym procesie produkcyjnym.

Dostępne są modele o wydajności produkcyjnej od 1000 kg/h do 4000 kg/h.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Optymalne temperowanie masła/miazgi przeznaczonych do napełniania
  • Precyzja wagowego napełniania kartonów
  • Brak wycieku masła/miazgi
  • Energooszczędność
  • Łatwa do obsługi i wszechstronna maszyna

Royal Duyvis Wiener to firma założona w 1885 r., specjalizuje się w inżynierii, produkcji i instalacji maszyn do przetwarzania kakao i czekolady. Dzięki doskonałej technice i personelowi Royal Duyvis Wiener posiada imponujący wkład w zakresie dostarczania innowacyjnych rozwiązań dla przemysłu. Firma została uznana na całym świecie za innowacyjnego producenta i dostawcę maszyn do produkcji kakao oraz czekolady – pojedyncze urządzenia lub kompletne linie pod klucz. Jest cenionym partnerem zarówno dla sektora kakao, czekolady, jak i lodów, piekarnictwa, słodyczy.

Firma F.B. Lehmann, założona w 1834 r. i połączona w roku 2010 z Royal Duyvis Wiener jest znana z maszyn do czyszczenia ziarna, prażenia, pionowych urządzeń mielących, jak również unikalnych maszyn do rafinowania. Fabryka jest zlokalizowana w Aalen (Niemcy).

Połączone know-how Duyvis, Wiener i Lehmann zapewnia utrzymanie wysokiej jakości, jak również doskonałego poziomu obsługi, którego można oczekiwać przy połączeniu firm, mających razem ponad 300 lat doświadczenia.