Laboratoryjne depozytory do produktów cukierniczych

Przy projektowaniu nowych produktów cukierniczych nieoceniona jest możliwość eksperymentowania na urządzeniach o skali laboratoryjnej. Aby rezultaty dały się przenieść do produkcji pełnoskalowej, urządzenia badawcze muszą dawać rezultaty pozwalające na skalowanie do poziomu produkcyjnego. Poprzez korzystanie z gamy specjalistycznych depozytorów eksperymentalnych i małoskalowych, opracowywane produkty i produkcję pilotażową da się precyzyjnie przenieść na poziom produkcyjny

Gama pilotażowych i laboratoryjnych urządzeń do odlewania produktów cukierniczych

Baker Perkins może pochwalić się prawie stuleciem doświadczenia w branży cukierniczej, piekarskiej, przekąsek i produktów zbożowych, a do tego słynna na cały świat reputacją technicznego dopracowania swoich rozwiązań. Pełna gama oferowanych przez firmę laboratoryjnych i pilotażowych depozytorów umożliwi producentom wyrobów cukierniczych opracowywanie produktów bez kosztownego wykorzystywania linii produkcyjnej do prób.

Depozytory pilotażowe marki Baker Perkins można także wykorzystywać do produkcji małymi partiami lub ograniczonymi seriami wyrobów próbnych lub dla potrzeb testowania rynku, co znacznie obniży koszty takich działań w porównaniu z wykorzystaniem do tego celu linii produkcyjnej.

Dostępna jest szeroka gama urządzeń do opracowywania wielu rodzajów produktów w procesie ServoForm, w tym landrynek i lizaków w odmianie litej, paskowanej, warstwowej i nadziewanej, cukierków miękkich typu toffi, karmele i kremówki, oraz gum i żelków.

Wszystkie urządzenia laboratoryjne Baker Perkins zostały zaprojektowane tak, aby mogły wiernie odzwierciedlać procesy prowadzone na maszynach o skali produkcyjnej. Oznacza to, że ustawienia i receptury uzyskane w laboratorium dadzą się bezproblemowo przeskalować do użycia w środowisku produkcyjnym.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Najnowocześniejsza technologia branżowa w urządzeniach skali laboratoryjnej, obdarzona wsparciem technologów żywności Baker Perkins
  • Szybka i łatwa zamiana nowych koncepcji i receptur na produkty gotowe do wprowadzenia na rynek
  • Znaczna opłacalność względem używania istniejącej linii do wykonywania partii próbnych lub krótkich serii
  • Dokładne i dające się skalować rezultaty, które pozwolą obniżyć koszty opracowywania nowych linii produktów

 

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.

Nazwa pliku Rodzaj pliku Rozmiar pliku
BakerPerkins_confectionery_labaratory_equipment.pdf application/pdf 2.46 MB