Czy potrzebujesz obniżyć koszty energii i zmniejszyć wpływ na środowisko, zachowując przy tym najwyższą jakość oblewania produktów? Tradycyjne oblewarki mogące pracować z masą utemperowanej czekolady mają duże zapotrzebowanie na energię, natomiast w standardowych konstrukcjach jakość produktu zostaje osiągnięta kosztem wydajności. Najnowocześniejsze wydajne energetycznie oblewarki odwracają ten trend, oferując najwyższą jakość rezultatów wraz ze znacznymi oszczędnościami kosztów.
Aasted Energy wykorzystuje rewolucyjną i nowatorską koncepcję pobierania utemperowanej masy czekoladowej prosto z temperówki i wprowadzania jej bezpośrednio w strumień użytkowy.
Oznacza to także, że jakość i konsystencja masy zostaje zachowana przez cały czas aż do jej użycia, z utrzymaniem wskaźnika utemperowania i temperatury w całym procesie na stałym poziomie. Można dzięki temu obniżyć koszty energii, zachowując najwyższe rezultaty jakości.
Oblewarka Nielsen Energy jest na tyle wydajna, że przy pracy wraz z maszyną do temperowania SuperNova Energy pozwala na zredukowanie kosztów energii o 66%.
Podgrzanie masy czekolady o 1 stopień Celsjusza wyżej niż w tradycyjnych oblewarkach pozwala na uzyskanie w maszynie Energy bardziej płynnej masy, zawierającej mniej pęcherzyków powietrza.
Podobnie jak we wszystkich oblewarkach marki Aasted, również oblewarka Energy jest wykonana ze stali nierdzewnej o wykonaniu higienicznym i oferuje łatwy dostęp do czyszczenia, zmian produktu i konserwacji.
Ponadto dla produkcji na dużą skalę w cyklu 24/7 oblewarka Energy dostępna jest w wersji XXL.
Oblewarka Energy jest oferowana w wersjach o szerokościach taśmy od 420 do 2600 mm mogących spełnić wszelkie wymagania.
Aasted (http://www.aasted.eu) produkuje maszyny do temperowania, depozytory, oblewarki, tunele chłodnicze i linie do formowania.