Czy potrzebujesz rozwiązania pozwalającego wytwarzać wiele różnych produktów – w formach, podłużnych, karmelowych, z dodatkami, masami na bazie tłuszczu, kawałkami czekolady i innymi – z dużą prędkością, a jednocześnie bez uszczerbku dla jakości produktu? Tradycyjne depozytory osiągają wysoką prędkość i wielkość produkcji kosztem dokładności i jakości. Wiele firm potrzebuje depozytora do czekolady pracującego z wysoką prędkością, który może pracować z każdym rodzajem masy, a jednocześnie pozwalać uzyskać za każdym razem doskonały rezultat.
Depozytor SE14 oferuje nowoczesne koncepcje konstrukcyjne w produkcji czekolady na dużą skalę. Depozytor SE14 został zaprojektowany przez firmę Aasted jako lekkie, wszechstronne i łatwe do czyszczenia i obsługi urządzenie pozbawione kompromisów w zakresie szybkości, wszechstronności i jakości, zużywające przy tym mniej energii.
SE14 jest w stanie pracować z dodatkami o wielkości do 30 mm, co otwiera nowe możliwości przy przygotowywaniu receptur.
Dzięki pracy z szybkością 40 cykli ruchu na minutę SE14 oferuje wysoką prędkość bez uszczerbku dla precyzji i jakości. Maksymalna wydajność na poziomie 12 000 kg/godz. oznacza więcej produktu w krótszym czasie.
Zbudowany według renomowanej jakości firmy Aasted depozytor SE14 może pracować z każdym produktem czy nadzieniem – karmelowym, tłoczone na zimno FrozenCone, wielokolorowe, typu one-shot, z dodatkami, kawałkami czekolady, nadzieniami na bazie tłuszczu – natomiast jego konstrukcja jeszcze skuteczniej ułatwia czyszczenie.
Dostępne są opcje oferujące jeszcze wyższą wszechstronność, takie jak wiele zasobników, zasobniki z ruchem oscylacyjnym oraz wbudowane unoszenie form.
Oferowana jest także wersja depozytora E14 z ramą C o jeszcze większej wszechstronności dzięki możliwości łatwego przemieszczania.
Aasted (http://www.aasted.eu) produkuje maszyny do temperowania, depozytory, oblewarki, tunele chłodnicze i linie do formowania.