Czy potrzebujesz ciągłej oblewarki do czekolady, którą można umieścić w linii produkcyjnej o dużej skali pracującej w cyklu 24/7 i wytwarzającej wiele produktów? W tradycyjnych oblewarkach o dużej wydajności procedury zmiany receptury i czyszczenia są kłopotliwe i czasochłonne. Wynikające z tych czynności przestoje wpływają negatywnie na wydajność. Konstrukcje najnowszych oblewarek wysokiej wydajności mają w pełni odłączaną dolną część, co drastycznie skraca czas zmian produktu i czyszczenia, zachowując jednak wszechstronność i zdolność realizacji wszelkich procesów oblewania z najwyższą jakością.
Nielsen Master firmy Aasted to kompletne rozwiązanie do oblewania przeznaczone do środowisk produkcyjnych o dużej skali. Jest ono dostępne w wersjach z przenośnikiem o szerokości od 850 do 2600 mm i ma konstrukcję przystosowaną do różnych linii produkcyjnych i szerokiej gamy produktów.
Oblewarka Master o doskonałej wszechstronności jest wyposażona w całkowicie odłączaną dolną część w celu błyskawicznego przejścia na inny rodzaj polewy. Taka cecha umożliwia pracę linii wieloproduktowej z minimalnym czasem przestoju.
Dzięki wykonaniu w całości ze stali nierdzewnej oblewarka Master jest łatwa do czyszczenia i konserwacji.
Najbardziej zaawansowanym modelem do produkcji z wysoką wydajnością jest oblewarka Master XXL. Zastosowano w niej dwa poziomy oblewania, dwie sekcje dolne i dwa układy nadmuchowe. Oblewarka XXL przeznaczona do produkcji z wysoką prędkością w cyklu 24/7 gwarantuje najwyższą jakość wyrobów.
Aasted (http://www.aasted.eu) produkuje maszyny do temperowania, depozytory, oblewarki, tunele chłodnicze i linie do formowania.