Powlekanie produktów zbożowych rozszerza ich ofertę, zainteresowanie i wartość jako płatki śniadaniowe. W celu zachowania najwyższej jakości produktów dodawanie syropów, lukrów i polew wymaga dokładności i jednorodności. Łatwy w rozbudowie, wyspecjalizowany i zautomatyzowany system gotowania, mieszania i nakładania syropów i powłok pozwoli podnieść jakość i stabilność rezultatów przy jednoczesnym zmniejszeniu kosztów.
Seria systemów do przygotowania i nakładania polew firmy Baker Perkins oferuje dokładne systemy do jednorodnego nakładania powłok i polew na wiele różnych produktów na bazie zbóż.
Dostępnych jest wiele wszechstronnych opcji, od powłok lukrowych i błyszczących do polew matowych i z czekolady. W celu uwzględnienia trendu na zdrowsze produkty możliwa jest produkcja polew z nie zawierających cukru alternatyw.
Zaawansowane opcje sterowania procesem oznaczają precyzyjne utrzymywanie ustawionych parametrów rozpuszczania cukru i odparowania polewy. Precyzyjna kontrola końcowej zawartości ciał stałych gwarantuje równomierne przywieranie i nie klejenie się polew oraz zapewnia ich wymagany wygląd i strukturę.
Systemy powlekania Baker Perkins pracują w oparciu o urządzenia z podwójnym bębnem powlekającym. Oznacza to, że jeden kociołek jest zawsze aktywny, podczas gdy drugi jest w trakcie czyszczenia. Taka konfiguracja skraca do minimum czas przestoju linii.
Wszystkie podzespoły zostały opracowane specjalnie pod kątem wymaganego sposobu nakładania polewy, a urządzenie ma modułową budowę. W ten sposób rozbudowa może odbywać się w opłacalny sposób. Gama oferowanych modeli i wersji obejmuje od szarżowych urządzeń do rozpuszczania do systemów ciągłych zabudowanych na własnej ramie technologicznej. Elastyczne możliwości projektowe oznaczają, że każdy system będzie wykonany zgodnie z indywidualnym zapotrzebowaniem.
KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA
Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.
Nazwa pliku | Rodzaj pliku | Rozmiar pliku |
---|---|---|
BakerPerkins_preparation&coating.pdf |
![]() |
3.78 MB |