Całkowicie zautomatyzowany kocioł do syropów z funkcją mieszania i powlekania składników zbożowych

Powlekanie produktów zbożowych rozszerza ich ofertę, zainteresowanie i wartość jako płatki śniadaniowe. W celu zachowania najwyższej jakości produktów dodawanie syropów, lukrów i polew wymaga dokładności i jednorodności. Łatwy w rozbudowie, wyspecjalizowany i zautomatyzowany system gotowania, mieszania i nakładania syropów i powłok pozwoli podnieść jakość i stabilność rezultatów przy jednoczesnym zmniejszeniu kosztów.

Modułowe systemy do automatycznego oblewania polewami produktów zbożowych

Seria systemów do przygotowania i nakładania polew firmy Baker Perkins oferuje dokładne systemy do jednorodnego nakładania powłok i polew na wiele różnych produktów na bazie zbóż.
Dostępnych jest wiele wszechstronnych opcji, od powłok lukrowych i błyszczących do polew matowych i z czekolady. W celu uwzględnienia trendu na zdrowsze produkty możliwa jest produkcja polew z nie zawierających cukru alternatyw.

Zaawansowane opcje sterowania procesem oznaczają precyzyjne utrzymywanie ustawionych parametrów rozpuszczania cukru i odparowania polewy. Precyzyjna kontrola końcowej zawartości ciał stałych gwarantuje równomierne przywieranie i nie klejenie się polew oraz zapewnia ich wymagany wygląd i strukturę.

Systemy powlekania Baker Perkins pracują w oparciu o urządzenia z podwójnym bębnem powlekającym. Oznacza to, że jeden kociołek jest zawsze aktywny, podczas gdy drugi jest w trakcie czyszczenia. Taka konfiguracja skraca do minimum czas przestoju linii.
Wszystkie podzespoły zostały opracowane specjalnie pod kątem wymaganego sposobu nakładania polewy, a urządzenie ma modułową budowę. W ten sposób rozbudowa może odbywać się w opłacalny sposób. Gama oferowanych modeli i wersji obejmuje od szarżowych urządzeń do rozpuszczania do systemów ciągłych zabudowanych na własnej ramie technologicznej. Elastyczne możliwości projektowe oznaczają, że każdy system będzie wykonany zgodnie z indywidualnym zapotrzebowaniem.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Wysoka dokładność i powtarzalność oznacza najlepszą jakość produktów
  • Dostępny jest wybór opcji powlekania, również z recepturami bez cukru. Dostępne polewy o niskiej lub wysokiej zawartości składników stałych oraz syropy.
  • Skrócenie przestojów dzięki zastosowaniu naprzemiennemu powlekaniu z dwóch kotłów
  • Całkowicie modułowe systemy pozwalające na dostosowanie linii produkcyjnej do potrzeb

 

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.

Nazwa pliku Rodzaj pliku Rozmiar pliku
BakerPerkins_preparation&coating.pdf application/pdf 3.78 MB