Bezskrobiowy depozytor do produkcji landrynek

Przy formowaniu landrynek nieostrożne posługiwanie się syropami może prowadzić do problemów z jakością jak pękanie i utrata przezroczystości. Dedykowane rozwiązanie wysokiej klasy do odlewania landrynek zapewnia pierwszorzędną jakość produktów, a zastosowane cechy pozwalają zmniejszyć koszty eksploatacji poprzez redukcję strat i przyspieszenie czasu czyszczenia i przejścia na inny produkt.

Wysokowydajny depozytor do landrynek z opcjami podnoszącymi wszechstronność zastosowań

Depozytor landrynek ServoForm firmy Baker Perkins powstał w celu oferowania najwyższych poziomów jakości w środowisku o produkcji ciągłej. Niezwykle wydajne depozytory tej serii do produktów one-shot można wyposażyć w szereg opcji do uzyskiwania różnych typów produktów, od prostych jednobarwnych cukierków litych do paskowanych lub warstwowych produktów z nadzieniem w środku. Dostępne jest do czterech kolorów lub składników, co czyni depozytor ServoForm szczególnie atrakcyjny dla producentów poszukujących możliwości wszechstronnej produkcji.

ServoForm powstał w celu podnoszenia jakości produktów, w tym dla uzyskiwania delikatniejszego smaku i lepszego uwalniania aromatów. Można to uzyskać poprzez ciągłe odlewanie syropu o docelowej zawartości wody bezpośrednio w litych formach. W efekcie powstają cukierki odporne na pęknięcia i o krystalicznej przejrzystości, gładkiej powierzchni i wolnej od pęcherzyków czy ostrych krawędzi. Ponadto dzięki poprawie uwalniania aromatu cukierki smakują lepiej i stwarzają delikatniejsze wrażenie w ustach.

Ponieważ przyświecająca konstruktorom idea absolutnej jakości skutkuje bardzo niskim odsetkiem odrzutów, depozytor ServoForm przyczynia się do poprawy wydajności pracy i obniżenia kosztów produkcji. Wysoki poziom powtarzalności wielkości i masy cukierków oznacza poprawę wydajności owijania na kolejnym etapie, a całkowicie zautomatyzowany system wymaga minimum ingerencji operatora.

Konstrukcja o ulepszonej higieniczności i łatwiejszym procesie czyszczenia obejmuje automatyczny cykl mycia bez udziału człowieka oraz łatwy dostęp od każdej strony. Dzięki niezawodnym serwonapędom i szybkiej procedurze przejścia na kolejny produkt czasy przestojów zostają znacząco skrócone.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Zaprojektowany specjalnie do produkcji landrynek, z naciskiem na jakość
  • Obniżenie strat i powtarzalność produktów pozwalają obniżyć koszty jednostkowe
  • Możliwość formowania szerokiej gamy produktów, w tym z ozdobieniami jak warstwy, paski, wielobarwność i nadzienie
  • Dostępne są opcje do wytwarzania lizaków i cukierków miękkich na tym samym urządzeniu

 

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.