Cukierki miękkie, takie jak toffi, kremówki, krówki i żelki tradycyjnie zawsze sprawiały trudności z powtarzalną jakością. Najnowsza seria bezskrobiowych depozytorów umożliwia produkcję miękkich wyrobów cukierniczych o idealnym kształcie, dopracowanym uwalnianiu smaku i najwyższej strukturze powierzchni.
Depozytor ServoForm Soft Confectionery firmy Baker Perkins został zaprojektowany dla uzyskania najwyższej jakości produktów w produkcji masowej, oferując jednocześnie obniżenie kosztów.
Depozytor ServoForm w sposób ciągły dystrybuuje miękkie masy cukiernicze do sztywnych form metalowych lub miękkich silikonowych, bez ryzyka dla higieny stwarzanego przez dotychczas stosowane alternatywy na bazie skrobi. Jakość form i dokładność odlewania pozwalają na uzyskanie w wyrobach idealnej powierzchni i struktury wolnej od pęcherzyków powietrza, z gładkim wykończeniem i delikatniejszym wrażeniem w ustach.
Depozytory ServoForm charakteryzują się wysoką wszechstronnością. Można z ich pomocą wytwarzać cukierki o jednym lub dwóch smakach i/lub składnikach. Produkty dwuskładnikowe mogą mieć paski, nadzienie lub warstwową budowę. Można je wzbogacić o stałe dodatki, takie jak owoce i orzechy, a użycie wielu głowic odlewających pozwala wytwarzać cukierki nadziewane jednostronnie.
Firma Baker Perkins stworzyła depozytor ServoForm jako rozwiązanie wyróżniające się efektywnością. Zastosowanie techniki wylewania w miejsce metod konwencjonalnych typu formy skrobiowe, prasowanie czy odcinanie pozwala uzyskać zauważalną poprawę jakości przy zachowaniu produkcji ciągłej o dużej wydajności. Wyższa jakość przekłada się na mniej odrzutów, a zautomatyzowany cykl pracy depozytorów ServoForm oznacza, że obsługa urządzenia nie jest pracochłonna.
Urządzenie cechuje się higieniczną budową i oferuje zautomatyzowany cykl mycia. Do obsługi systemu służy interfejs obsługowy HMI z ekranem dotykowym. Umożliwia on pełną kontrolę nad recepturami i wizualizację procesu oraz zarządzanie alarmami i przypomnienia serwisowe. Seria ServoForm pozwala na błyskawiczną zmianę produkcji przy minimalnym przestoju.
KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA
Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.
Nazwa pliku | Rodzaj pliku | Rozmiar pliku |
---|---|---|
BakerPerkins_confectionery.pdf |
![]() |
4.44 MB |
BakerPerkins_depositing_systems.pdf |
![]() |
5.12 MB |