Oferująca szerokie możliwości i łatwa w obsłudze zautomatyzowana temperówka przeznaczona dla rzemieślniczych wytwórni produktów z czekolady. Maszyna temperująca podgrzewa stopniowo czekoladę, a następnie stopniowo ją schładza, aż do uzyskania jedwabiście gładkiej gotowej czekolady.
Maszyna do temperowania czekolady CYCLOP firmy Hacos to automatyczna temperówka o ciągłym cyklu pracy. Jest ona całkowicie zautomatyzowana, a ponadto już w standardowej wersji jest wyposażona w stół wibracyjny do odlewania w formach. Maszyna oferuje wydajność od 45 do 200 kg/h i jest wyposażona w obsługiwany z ekranu dotykowego układ sterowania pozwalający na sterowanie wszystkimi aspektami procesu.
Dostępne modele: 50 i 80 kg.
KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA
Zastanawiasz się, czy to urządzenie będzie właściwe dla Twojego przedsiębiorstwa? Przeczytaj więcej na temat urządzeń do wytwarzania czekolady lub skontaktuj się z nami, aby dowiedzieć się więcej. Możesz także dowiedzieć się więcej o innych urządzeniach dla przemysłu spożywczego.
Hacos designs, develops, builds and installs machines for chocolate processing. From moulding and tempering to enrobing machines and cooling tunnels, spinning machines, including all peripheral equipment. Hacos specialises in the middle range capacities: Semi-automatic but still very flexible chocolate machines.