Czy przy pracy z masami i kremami na bazie tłuszczu aktualnie stosowane urządzenia do napowietrzania i krystalizacji są przyczyną nadmiernych strat i podwyższonego zużycia energii? Przejście na rewolucyjny proces krystalizacji pozwalający poprawić jakość masy i ograniczyć stopień złożoności i koszty pozwoli natychmiast zauważyć efekty.
SuperNova Orbit firmy Aasted pozwala prowadzić krystalizację mas na bazie tłuszczu do stanu bliskiego stałemu, co oznacza możliwość bezpośredniego przeniesienia do otwartych zasobników i wytłaczarek bez uprzedniego schładzania. Pozwala to skrócić czas produkcji i ograniczyć straty.
Jeżeli masa wymaga również napowietrzania, w połowie procesu krystalizacji wstrzykiwany jest gaz – w ten sposób zostaje on całkowicie i równomiernie rozprowadzony w objętości bez konieczności stosowania głowicy mieszającej. Ten prosty sposób realizacji procesu poprawia niezawodność i pozwala osiągnąć wyższy czas nieprzerwanej pracy. Wtrysk gazu można włączać i wyłączać, dzięki czemu urządzenie będzie mogło pracować z szeroką gamą mas na bazie tłuszczu.
Aerator SuperNowa Orbit realizuje ruch planetarny o stałej prędkości skrobaków w całym urządzeniu – oznacza produkt to lepiej zhomogenizowany niż mogą dostarczyć systemy tradycyjne.
Dostępny w wersjach o różnych wydajnościach, maksymalnie do 1800 kg/godz., z szeroką gamą opcji dających linii produkcyjnej niezrównaną wszechstronność. Wśród dostępnych opcji znajduje się wtrysk aromatów, opcje orurowania, instalacja wodna, pompa 16 barów i wiele innych.
Aasted (http://www.aasted.eu) produkuje maszyny do temperowania, depozytory, oblewarki, tunele chłodnicze i linie do formowania.