Maszyna do formowania rogalików francuskich „croissant”

Rogale francuskie stanowią popularną linię produktów komercyjnych piekarni i mają zagwarantowaną wysoką sprzedaż. Automatyczna formowarka rogali powinna umożliwiać formowanie surowego ciasta w produkty o wielkości i wadze dostosowanej do lokalnego rynku. Ponadto powinna umożliwiać stosowanie różnych receptur oraz zarówno prostego jak i zwiniętego kształtu.

Wszechstronna maszyna do formowania croissantów na skalę przemysłową

Formowarka MC15 firmy Trivi do porcjowania ciasta na proste i zwinięte rogaliki „croissant” o masie od 8 do 250 gramów. Może dodawać wybrane przez klienta nadzienia, takie jak farsze wytrawne, dżemy owocowe czy delikatne kremy.
Gotowy produkt nadaje się do natychmiastowego wypieku lub do zamrożenia w celu uzyskania emanującego świeżością produktu tuż przed podaniem/sprzedażą. Maszyna może pracować z różnymi rodzajami ciasta i wytwarzać szeroką gamę rogalików dostosowanych do lokalnego zwyczaju.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Formowanie prostych i zwiniętych rogalików typu „croissant” według lokalnych zwyczajów smakowych
  • Formowanie rogalików z porcji o masie od 8 do 250 gramów
  • Wprowadzanie szerokiej gamy nadzień, od wytrawnych do delikatnych kremów

 

Trivi is an Italian company specialized in the manufacturing of a full range of machinery and equipment for the production of puff pastry, croissants, pizza, breadsticks, bread, flatbread and cakes.