Rogale francuskie stanowią popularną linię produktów komercyjnych piekarni i mają zagwarantowaną wysoką sprzedaż. Automatyczna formowarka rogali powinna umożliwiać formowanie surowego ciasta w produkty o wielkości i wadze dostosowanej do lokalnego rynku. Ponadto powinna umożliwiać stosowanie różnych receptur oraz zarówno prostego jak i zwiniętego kształtu.
Formowarka MC15 firmy Trivi do porcjowania ciasta na proste i zwinięte rogaliki „croissant” o masie od 8 do 250 gramów. Może dodawać wybrane przez klienta nadzienia, takie jak farsze wytrawne, dżemy owocowe czy delikatne kremy.
Gotowy produkt nadaje się do natychmiastowego wypieku lub do zamrożenia w celu uzyskania emanującego świeżością produktu tuż przed podaniem/sprzedażą. Maszyna może pracować z różnymi rodzajami ciasta i wytwarzać szeroką gamę rogalików dostosowanych do lokalnego zwyczaju.
KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA
Trivi is an Italian company specialized in the manufacturing of a full range of machinery and equipment for the production of puff pastry, croissants, pizza, breadsticks, bread, flatbread and cakes.